Petak, 25 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  U12 PH u Dubravi – 4 dana,44 ekipe,102 utakmice

  Od nedjelje počinje XI. otvoreno prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 12. godina koje, kao i svake godine, organiziraju košarkaški entuzijasti iz Dubrave. Ne sumnjamo kako će i ove godine sve proći besprijekorno.

  Prijavljeno je 28 muških i 16 ženskih ekipa koje će u ŠD Dubrava i dvorani OŠ Mate Lovrak odigrati 102 utakmice. Ovo natjecanje svake godine privlači veliku pažnju, a svi oni koji navrate u jednu od ovih dvorana biti će nagrađeni sa zanimljivim utakmicama punim emocija, kako to znaju prikazati dječaci i djevojčice do 12. godina.

  Organizator će se potruditi da ova četiri dana bude pravi praznik košarke, a za ovu godinu pripremio je i jednu novost. Svi oni koji ne mogu biti nazočni na utakmicama moći će pratiti statistiku uživo, LIVE Stats linkove možete naći na web stranici KK Dubrave ili na phmladi.crosarka.com/u-12, na kojoj možete vidjetii  kompletan raspored Prvenstva.

  Prošlogodišnju prvak Hrvatske bio je Zagreb koji je u zanimljivom finalu slavio protiv Dubrave 52:45. Zagrebašima je to bio druga uzastopna titula prvaka. U susretu za treće mjesto Zadar je slavio protiv Cibone 48:41.

  u12-zagreb

  Ovo natjecanje ima i poseban sustav natjecanja te pravila, a najzanimljivije je ono o igranju “passarele” te o zabrani zone.

  Sustav natjecanja:
  1. Igra se jednokružno u grupi (5) – (svako sa svakim) , dok se u grupama C, E, i H igra po sustavu polufinale i utakmice za 1. i 3. mjesto u grupi
  2. Prve dvije momčadi iz grupe izborit će nastavak natjecanja u borbi za plasman od 1. – 16.mjesta, a treće plasirane i četvrte momčadi iz grupe odigrat će po dvije utakmice u za plasman od 17. – 27.mjesta
  3. U utakmicama za poredak od 1. – 16.mjesta formiraju se nove grupe, I – J – K – L u kojima se prenosi rezultat međusobne utakmice dviju najboljih momčadi iz prvog dijela, te se igraju još dvije utakmice s najboljim momčadima iz suprotne grupe. Dvije najbolje momčadi iz grupa I – J – K – L izborit će nastup u četvrtfinalu dok će treće plasirane i četvrto plasirane momčadi odigrati još po jednu utakmicu za plasman od 9 – 16.mjesta
  4. Poredak momčadi od 17. – 27. mjesta odredit će se prema broju utakmica, broju pobjeda i poraza i koš razlici
  5. Momčadi koji izgube u četvrtfinalu odigrat će još jednu utakmicu za plasman od 5. – 8.mjesta

  Osnovna pravila:
  – Utakmice se igraju (4X7 min), a finale (4X8 min)
  – Odmor između četvrtina je 1. min, a između 2. i 3. četvrtine 2. minute.
  – Dopušten po 1 TO u prve tri četvrtine, i dva u četvrtoj četvrtini (nema prenošenja)
  – Igra se sustavom passarela
  – 10 igraća u prve dvije četvrtine (dopuštene izmjene ali se računa kao da je igrao
  četvrtinu)
  – U slučaju neodlučenog rezultata igra se produžetak od 2. minute čiste igre
  – Sl. bacanje se izvodi 50 cm bliže
  – Igra se loptama Spalding normalne veličine (7)
  – Zabranjeno igranje zone (kažnjava se opomenom, a zatim slijedi tehnička pogreška treneru, te ponovljenim slučajem nakon pogreške trenera i prekid utakmice)
  – Dopušten nastup 14 igrača koji moraju biti prijavljeni u zapisniku na prvoj utakmici i nakon toga nema više naknadnog ubacivanja igrača
  – Bonus – 4 osobne pogreške
  – Minimalni broj utakmica za momčad na prvenstvu je 4 (četiri).

  zadnje objave