U14: Odabrano 12 putnica za Sloveniju

Array

Prije polaska za Slovenj Gradec glavni trener U-14 Hrvatske ženske selekcije Ivica Molnar dao je za Crosarka.com kraći  intervju u kojem je iznio svoje dojmove o pripremama hrvatske reprezentacije za turnir u Sloveniji.

Za početak smo ga upitali je li zadovoljan pripremama u Velikoj.

“U globalu jesam zadovoljan ovim kratkim (13 treninga) pripremama, cure su odlično radile i imali smo odlične uvjete za rad. Nekim curama je ovo prvo takvo okupljanje gdje su pokazale izuzetnu volju za rad i želju da što više napreduju, a moram istaknuti i jako dobru suradnju s  pomoćnom trenericom Kristinom Pehar koja mi je nesebično pomagala.”

Kojih 12 će nastupiti za Hrvatsku u Slovenj Gradecu?

“Cure koje će braniti boje Hrvatske u Sloveniji su Valentina Šimunić , Lorena Molnar (Podravac – Virje), Josipa Silov , Ana Jaman , Anet Mrdalj (Vodice), Karla Vreš, Lea Čutura (Trešnjevka 2009 – Zagreb), Tonia Uzelac (Dubrava – Zagreb), Diana Grizelj (Novi Zagreb),  Ana Petrak (Medveščak – Zagreb), Klaudija Dobroslavić (Ragusa – Dubrovnik) i Tea Turić ( Split).

Protiv koga igrate u Sloveniji?

“U Sloveniji ćemo odigrati pet utakmica u četiri dana, a to su reprezentacije Mađarske, Izraela, Rusije, Španjolske te Slovenije.”

 Što očekujete od tog turnira?

“Od turnira prvenstveno očekujem da dobijem uvid u mogućnosti naših cura te u skladu s tim da ostvarimo što bolji rezultat. Također, bitno je da cure koje nisu imale priliku nastupiti za reprezentaciju steknu iskustvo igranja međunarodnih utakmica i važnost igranja za reprezentaciju Hrvatske.”

Možete li izdvojiti nekoliko najperspektivnijih imena iz ove selekcije U-14?

“Ova generacija kao i generacija 97. godišta je izuzetno talentirana , ali teško je pričati o imenima jer sve cure su nosioci igre u klubova za koje nastupaju ,ali u prvi plan iskaču cure koje su već nastupile za reprezentaciju, bilo na turniru u Sl.Gradecu ili Sarajevu, a to su Dobroslavić, Jaman, Molnar, Šimunić i Silov a i ostale će svojom igrom i zalaganjem pokazati i istaknuti svoj talent.”

Related Articles