U16 Girls Champions Cup: Pobjeda Novog Zagreba prvog dana

Array

Mađarski grad Sopron od 11. do 17. studenog domaćin je I. U16 Girls Champions Cupa za košarkašice rođene 1996.godine i mlađe.

Na tom “malom klupskom Europskom prvenstvu” za kadetkinje sudjeluje osam klubova iz sedam zemalja. Našu zemlju predstavljaju prošlosezonske  prvakinje Hrvatske u kadetskom uzrastu kadetkinje Novog Zagreba, a ostali sudionici dolaze iz Italije,Srbije,Češke,Slovačke, Poljske i Mađarske. Ekipe su svrstane u dvije grupe putem kojih će se sistemom “svako sa svakim” doći do četiri ekipe koje će se kroz poluzavršnicu i završnicu boriti za medalje.

Grupa A: Vasas (Mađarska), Banska Bystrica (Slovačka), Crvena zvezda (Srbija), Frisco Brno (Češka)
Grupa B: Sopron (Mađarska), Magica Pallacanestro (Italija), MUKS Poznan (Poljska), Novi Zagreb (Hrvatska)

Prvog dana turnira kadetkinje Novog Zagreba za protivnice su imale vršnjakinje iz Soprona. Nakon izjednačene i do zadnjih sekundi neizvjesne i napete utakmice pobjeda je otišla na stranu Novog Zagreba (65:64). Veći dio utakmice Mađarice su bile u prednosti (na poluvremenu plus 6) koja je sredinom treće četvrtine iznosila najvećih plus 11. Ipak požrtvovnom i u odlučujućim trenucima dobrom igrom kadetkinje Novog Zagreba uspjele su sustići svoje protivnice iz Soprona,a u zadnjoj minuti prijeći i u vodstvo te na kraju sretno,ali i zasluženo izaći kao pobjednice. Prvo ime Novog Zagreba bila je od strane Soprona danas nezaustavljiva Ivana Dojkić (35 poena, 5 skokova, 4 asista), ali pohvale zaslužuju i sve ostale košarkašice kojima je trener Željko Ciglar dao priliku za igru.

Novi Zagreb – Sopron 65:64 (21:21, 30:36, 49:55)
Dojkić 35, Sarjanović 9 (7 skokova), Kukolja 6 (3 asista), Marošević 6, Mijatović 4, Stojsavljević 3 (13 skokova), Miličević 2, Grizelj, Jerković, Čutura, Pulić, Franić.

Ostali rezultati prvog dana I. U16 Girls Champions Cupa:
Banska Bystrica – Crvena zvezda  72:58
Vasas – Frisco Brno  53:60
MUKS Poznan – Magica Pallacanestro  84:67

Kadetkinje Novog Zagreba sutra igraju svoju drugu utakmicu u grupi. Protivnice će im biti talijanska ekipa Magica Pallacanestro.

Related Articles