U18: Treća utakmica – treća pobjeda

Array

Hrvatska muška juniorska reprezentacija upisala je novu pobjedu na Europskom prvenstvu koje se ove godine održava u Litvi i Latviji. Današnji suparnik bila je Rusija, koju su naši mladići svladali rezultatom 74:63.


Hrvatska – Rusija 74:63 (19:21, 37:33, 57:47)

Šarić 32 (13sk), Brzoja 16, Mavra 8, Marić 6, Lebo 5, Žganec 4, Gabrić 3


Ovo je bio izravan dvoboj za prvo mjesto skupine D i najveći izazov našim juniorima u dosadašnjem dijelu prvenstva. Koševima Šarića i Žganeca Hrvatska je otvorila susret vodstvom, ali vrlo brzo Rusi prelaze u prednost te okončavaju prvu četvrtinu s dva poena viška. Hrvati drugu četvrtinu otvaraju serijom 12-0 i tako po prvi puta dolaze do dvoznamenkaste prednosti, ali nije to obeshrabrilo Ruse koji su u nastavku susreta nešto bolje zaigrali te se na veliki odmor otišlo samo s 4 poena prednosti Hrvatske.

Otvaranje četvrtine opet pripada Hrvatskoj, te nakon 5 minuta igre u trećem periodu naši juniori odlaze na veliku prednost 53:35 i tada se znalo da je utakmica gotovo pa riješena. Rusi su ponovno pokazali da se neće samo tako predati te su u posljednjoj četvrtini došli do samo 4 poena zaostatka, ali sjajnom Šariću pridružuju se Brzoja i Mavra te Hrvatska susret mirno privodi kraju.

Šarić je utakmicu okončao s učinkom od 32 poena (šut 12/24) i 13 skokova, dok je Brzoja ubacio 16 poena uz 6 skokova i 6 izgubljenih lopti, dok je Mavra ubacio 8 poena, uhvatio 5 skokova i podijelio 4 asistencije. Najbolji kod Rusa bio je Kulagin s 14 poena i 7 skokova.

U drugom krugu spajaju se tri najbolje momčadi iz skupina C i D te će tako Hrvatska nakon jednog dana odmora započeti borbu za četvrtfinale, a sljedeća tri protivnika su Turska, Latvija i Bugarska.

Related Articles