UMMC rutinski do pobjede u Zagrebu, vratila se Maria Stepanova

Array

I poslije sedmog kola Eurolige UMMC Ekaterinburg ostala je jedina neporažena ekipa u ovogodišnjoj Euroligi. Oni su rutinski u Trnskom pobijedili ekipu Novog Zagreba 101:70.

Novi Zagreb – Ekaterinburg 70:101 (17:30; 35:57; 53:83)

Novi Zagreb: Mazić 17, Mandir 17, Williams 14, Mitchell 11, Jurić 4, Bedalov 2, Prčić 2, Pačkovski 2, Čačić 1

UMMC Ekaterinburg: Taurasi 16, Jekabsone 14, Gruda 14, Parker 13, Arteshina 12, Nolan 11, Dominguez 6, Kobryn 4, Petrakova 4, Stepanova 3, Hollingsworth 2, Popova 2

Odmah na startu Ekaterinburg je dao do znanja o kakvoj se ekipi radi. Poveli su s 8:0 i pobjedom u prvoj četvrtini 30:17 dali ton cjeloj utakmici. Novi Zagreb niti jednom nije uspio ni izjednačiti, a najbliže je bio četiri minute i 17 sekundi prijekraja prvog poluvremena kada se primaknuo na samo dva koša razlike (34:36). Međutim, tada gostujući trener ponovo na parket vraća Dianu Taurasi koja s nekoliko trica prekida svaku rezultatsku neizvjesnost.

U drugom poluvremenu utakmica je tekla u istom tempu samo je tricaški raspoloženu Taurasi sada zamijenila Anete Jekabsone koja je, kao i Taurasi, četiri puta pogodila za tri poena. Ekaterinburg je, pod dirigentskom palicom razigravačice Silvie Dominguez, djelovao doista impresivno i kad su najbolju petorku zamjenile igračice s klupe.

Ono što je posebno obradovalo navijače ruske ekipe, koji su došli na tribine dvorane u Trnskom uz bubnjeve gromoglasno bodriti svoje narandžaste, jest ulazak 203 cm visoke Marie Stepanove, ruske veteranske košarkaške zvijezde koja se na parket vratila nakon devetomjesečnog izbivanja. Po prvi put je nakon ožujka ove godine, kada se ozlijedila na završnici Eurolige u Istanbulu, zaigrala euroligašku košarku.

Najbolja u ekipi gošći bila je Amerikanka Candace Parker s 13 koševa i 8 skokova, a kod Novog Zagreba Mirna Mazić sa 17 koševa i 8 skokova. Dvoznamenkaste učinke kod Novog Zagreba imale su još Sandra Mandir 17, Latoya Williams 14, i Leilani Mitchell 11, a kod gošći Diana Taurasi 16, Anete Jekabsone i Sandrine Gruda po 14, Olga Arteshina 12 i Deanna Nolan 11.

Pred oko 400 gledatelja odlično su sudili Anne Panther iz Njemačke, Petar Denkovski iz Makedonije i Damir Kunošić iz Bosne i Hercegovine.

Olaf Lange, trener UMMC Ekaterinburga: “Puno sam sretniji nego nakon prve utakmice protiv Novog Zagreba. Tada nismo bili spremni na zonu, ovaj put jesmo. Bili smo bolji, igrali čvrsto. Ovo je najjači tim kojeg sam trenirao. Baš kao WNBA ekipa.”

Vladimir Ivanković, trener Novog Zagreba: “Dobro smo igrali 17 minuta. Ništa nismo očekivali protiv ekipe kao što je Ekaterinburg. Sljedeća četiri kola su vrlo važna za nas. Nadam se dobiti koju utakmicu za drugi krug, ali ako se to i ne dogodi – neće biti tragedija.

Anete Jekabsone: “Prilično jednostavna i laka utakmica za nas. U početku smo odigrale dobru obranu, a krajnji rezultat je odraz stvarnog stanja na terenu.”

Leilani Mitchell: “Nismo odigrali dobro. Bilo je previše pogrešaka protiv takve ekipe kao što je Ekaterinburg, jedne od najboljih ekipa na svijetu”.

Related Articles