Universitas zasluženo protiv Agrodalma

Sportska dvorana Gripe bila je mjesto susreta AKK Universitasa i KK Agrodalma. Splitska momčad zasluženo je slavila protiv gostiju te tako napravila veliki korak ka plasmanu u najviši rang hrvatske košarke, Premijer ligu!

Prva liga, 15. travnja

AKK Universitas – KK Agrodalm 81:71 (20:16, 19:16, 24:18, 18:21)

( Vručinić 20, Radoš 16, Vrgoč 14 ; Mijić 17, Ceraj 12, Baran 12)

 

Marin Vručinić otvara utakmicu tricom i vodstvom za svoju momčad. Šarić, Marić i Vrgoč predvode domaćine kroz prvu četvrtinu. Ceraj, Baran i Matić ne dopuštaju domaćinima da dođu do znatnije prednosti. Igra se tempom ‘koš za košem’ sve do kraja prve četvrtine. Prva četvrtina završava rezultatom 20:16.
Druga četvrtina nastavlja se istim tempom, sve do šeste minute kada Luka Radoš pogađa šut za dva poena i zatim dva slobodna bacanja te odvodi svoju ekipu na prednost od plus sedam. Zatim Bruno Rebić pogađa za plus devet. Damir Mijić smanjuje prednost domaćina, pridružuje mu se i Domagoj Matić koji ubačenom tricom smanjuje prednost domaćina na samo plus tri. Duo Vrgoč-Vručinić spašavaju stvar i na zasluženi predah se odlazi rezultatom 39:32.
Vručinić, Radoš, Vrgoč, Šarić i Marić započinju treću četvrtinu i dolaze do znatnije prednosti od plus 18. Uz blagi pad domaćina,dvije minute prije kraja četvrtine tricom Ribarića gosti smanjuju prednost domaćina na plus 8. 63:50 je rezultat na kraju treće četvrtine.
Radoš i Rebić pogađaju s linije tri i odvode Universitas na plus 17. Momčad Agrodalma u nastavku nije zadavala prevelike muke domaćinima koji su upisali još jednu pobjedu. Konačan rezultat je 81:71.