Uspješno završena prva ljetna liga u Gospiću

Array

Prva ljetna košarkaška liga u Gospiću uspješno je privedena kraju. Nakon tjedan dana grupne borbe i borbe za ulazak u završnicu, finalni dan okupio je najbolje ekipe i pojedince koji su pokazali sve čari uzbudljivog basketa.

Nemilosrdna borba za ekipne i pojedinačne nagrade od mlađih uzrasta do seniora maksimalno je zainteresirala gledatelje koji su srčano navijali za svoje favorite i spontano ih nagrađivali pljeskom.

U mlađim uzrastima najbolja momčad bila je “Bezimene” predvođena najboljom igračicom turnira Vesnom Bičanić. “Bezimene” su u borbi za prvo mjesto bolje bile od ŽKK “Otočac”, dok je treće mjesto osvojila momčad “Pugiles”.

Najviše koševa u toj konkurenciji postigla je Lori Prpić (ŽKK Otočac), njih 46, a s Vesnom Bičanić (Bezimene) i Antonijom Mesić (Bezimene) svrstana je u najbolju postavu turnira. Laura Mudrovčić (ŽKK Otočac) ponijela je kući titulu najbolje tricašice.

U seniorskoj kategoriji prvo mjesto odnijela je momčad “Škabrnja” koja je u finalu s glatkih 2:0 (21:9; 22:11) pobijedila ekipu “Čokolino”. U puno uzbudljivijoj utakmici za treće mjesto “Taktičari sa šanka” slavili su protiv “Lito ide mala” 2:1 (20:21; 21:11; 15:12).

Za najboljeg seniora na turniru proglašen je Ivan Kaštropil (Škabrnja), dok je najbolji strijelac bio Mislav Dumančić (106 koševa) iz ekipe “Čokolino”. U tricama je titulu odnijela Monika Tomljenović iz ekipe “Make it rain”, a najbolji dunker bio je Ante Bronić iz “Škabrnje”.

U najbolju trojku turnira svrstani su Ivan Kaštropil (Škabrnja), Marko Bošnjak (Čokolino) i Marin Čović (Taktičari sa šanka).

Valja napomenuti kako je košarku organizirao Rukometni klub “Gospić” u suradnji s Gospićkim športskim savezom, te su se organizatori prilikom dodjele nagrada zahvalili Splitskoj banci na sponzorskim nagradama za najbolje pojedince, hotelu “Ani” na sponzorskoj večeri za mlađe uzraste, GS-Gradnji d.o.o. na osiguravanju sredstava za majice za najbolje ekipe liga, “Radio Gospiću” i portalu Crosarka.com na oglašavanju i marketingu.

Zaposlenicima gradske sportske dvorane na pristupačnosti i pomoći prilikom organizacije, Sportdirekt d.o.o. što je omogućio štand i ponudu sportske opreme, The Highlander’s pubu koji je omogućio završnu feštu uz svirku Gs Big Banda, te naravno Gradu Gospiću koji je bezuvjetno podržao ovu ideju i projekt.

[nggallery id=143]

Related Articles