Utakmica 300m od obale mora

Array

Nakon što se izvlačenje skupina održalo u Postojnskoj jami, gdje je održana i utakmica, organizatori Eurobasketa u Sloveniji još jednom su pokazali kako košarka nema granica.

Ovaj put organizira se košarkaška utakmica koja će se održati 300 metara od obale mora, blizu Kopera u Sloveniji. U ovom promotivnom događaju sudjelovat će tri momčadi u mini-turniru: slovenska, hrvatska i talijanska. Svi igrači su umirovljeni košarkaši, a predstavnici ekipa su Rašo Nesterovič, Dino Rađa i Dino Meneghin.

Utakmice će se odigrati na ogromnom splavu, a budući da je tamo gotovo nemoguće smjestiti publiku, okršaje košarkaških legendi moći će gledati samo pozvani gosti i mediji, i to s broda koji će biti u blizini.

Tako će za hrvatsku momčad igrati Dino Rađa, Žan Tabak, Aramis NaglićHrvoje PerinčićDarko KrunićArijan KomazecAlan GregovBoris Gnjidić te Miro Jurić.

Slovensku ekipu predstavljat će Rašo Nesterović, Slavko Duščak, Jaka DaneuGoran Jagodnik, Roman HorvatRado TrifunovićMatjaž SmodišMarko MiličDarko MirtSlavko Kotnik, a treneri će biti Ivo Daneu i Peter Vilfan.

Naposlijetku, za talijansku ekipu zaigrat će Claudio CodebellaFrancesco DonatiLuigi MentastiGiuseppe CorvoMarco TirelMario BoniMarco SolfriniDamiano BrigoFlavio Carera, s trenerom Albertom Buccijem.

Ove utakmice zasigurno će biti pravi spektakl, a mogu i poslužiti kao dobar primjer organizatorima u Hrvatskoj kako na kreativan i zanimljiv način promovirati vlastitu državu prilikom sportskih događanja.

Related Articles