Utakmica karijere Kevina Duranta za 3-0

Golden State Warriorsi stigli su nadomak obrane naslova prvaka. Na gostovanju kod Clevelanda u trećoj finalnoj utakmici svladali su LeBronovu družinu rezultatom 102:110 i tako poveli s 3-0 u seriji. Ovog puta nezaustavljiv je bio Kevin Durant.

Durant je ostvario učinak karijere u playoffu s 43 ubačaja (13 skokova i sedam asistencija) uz šut 15/23. Pritom je Durant pogodio “clutch” šuteve kada je zatrebalo i vjerojatno starim prvacima posao jer sada imaju tri meč lopte (a potencijalna i četvrta ako dođe do sedme utakmice). Ključan je bio potez Duranta koji iz svlačionice pogađa pri rezultatu 100:103 za Warriorse.

Prvacima dobrih vijesti nikad dosta. Sinoć se vratio i Iguodala i pokazao zašto je jedan od X-faktora Kerrove momčadi. LeBron je s druge strane odradio koliko je mogao i ovaj put je završio na 33 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Dobru utakmicu pružio je i Kevin Love s 20 poena i 13 skokova, a priliku je iskoristio i Rodney Hood koji je ubacio 15 koševa uz šest skokova. Ante Žižić nije ulazio u igru.

Kod prvaka, osim Duranta, nitko nije ubacio više od 11 poena, ali svejedno je šest igrača zabilježilo dvoznamenkasti učinak, a Iguodala i Livingston su pridodali još po 8 poena.

 

https://www.youtube.com/watch?v=C27hkQ5ARaY