Utakmica za prvaka: Međimurje ili Podravac?

Array

S pet uzastopnih pobjeda u finišu prvenstva, Međimurje je od ekipe koja može iznenaditi došlo u situaciju da na svom parketu igra za prvaka regije.

Podravac je većim dijelom prvenstva vodio u poretku, a Grafičar je prijetio. I kad se očekivao rasplet, kada je Podravac mogao osigurati titulu prvaka, doživjeli su poraz protiv Radnika. U isto vrijeme aktualni prvak je pao u Čakovcu i Međimurje se, zbog pobjede protiv Podravca u prvom dijelu, prometnulo u prvog favorita za A1 kvalifikacije.

Imali su Čakovčani stresan i posljednji vikend, teškom mukom su izborili produžetak u kojemu su na kraju došli do slavlja. Sutra je odlučujuća utakmica između Međimurja i Podravca, tko pobjedi biti će prvak.

Virovci su dva kola prije kraja bili favoriti, sada je taj teret na Čakovčanima. Trenera Mirko Hrzenjak nam kaže da mu je momčad u padu forme, ali nada se dobroj igri kada je najpotrebnije:

Prije prvenstva Grafičar je bio lagani favorit ali kako smo ih dobili u prvom dijelu a oni izgubili neke utakmice preuzeli smo prvo mjesto na kojem čitavo prvenstvo. Trebala nam je jedna pobjeda da završimo prvenstvo ali smo se doveli u situaciju da sutrašnja utakmica odlučuje prvaka. Međimurje je dobilo Grafičar i Petar Zrinski i sad ima potez za pobjedu.

Nismo u dobroj formi, ali vjerujem da ćemo sutra s obzirom na iskustvo odigrati dobro i dobiti suparnika. Međimurje je favorit igra pred svojim navijačima dva odlična igraća Mareka i Krajačića, nadam se da ćemo ih uspjeti zaustaviti i nametnuti svoj ritam te utakmicu dobiti i osvojiti prvenstvo na najslađi nači

Čakovčani su iznenađenje prvenstva. Trener Stjepan Novak je u sezonu ušao s manjka centimetara i bez par imena koji su prošlih sezona bili jako bitni za njegov sastav. U finišu su upisali pet pobjeda u nizu, danas imaju priliku da zasjednu na prvo mjesto i dohvate A1 kvalifikacije.

Malo tko je, osim nas samih, na nas ozbiljno računao uoči početka prvenstva. Otišlo nam je dosta igrača, između ostalih i Patrik Jambrović u Kvarner, i svi su nas vidjeli u donjem dijelu poretka. Uz sve to, nismo pokriveni na centarskim pozicijama.

Centra smo nadomjestili većim angažmanom svih i zajedništvom i utakmicu po utakmicu na kraju smo došli u priliku da se borimo za titulu prvaka. Čeka nas teška i neizvjesna utakmica. Treba nam podrška navijača i pozivamo ih da nas dođu bodriti.

Utakmica se igra u dvorani 1. OŠ Čakovec s početkom u 17:30 sati.

Related Articles