Uvod u novu sezonu: Cibona – Cedevita, finale Kupa Dražen Petrović

Array

Sudeći prema najnovijim vijestima iz Cibone očekuje nas odličan uvod u novu sezonu. U četvrtom izdanju Klupskog kupa Dražen Petrović snage će odmjeriti dvije naše najbolje momčadi prema bodovanju učinka mlađih selekcija i seniorskih klubova na Prvenstvima Hrvatske.

U subotu, 27. rujna, igrat će Cibona i Cedevita u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Cedevita je bila prvi pobjednik Kupa kada je odlučivala seniorska pobjeda protiv Zagreba, da bi sljedeće dvije godine u srazu s Cibonom ponovno bila bolja prva momčad, ali zbog dominacije mlađih kategorija Cibosa pehar namijenjen pobjedniku Kupa krasio je vitrine kluba pod Tornjem.

Momčad Jasmina Repeše igra Euroligu i svakako je favorit u seniorskom srazu protiv igrača njegovog pomoćnika sa Svjetskog prvenstva Slavena Rimca. No za razliku od prethodnih godina, Vitamini ulaze po igračima jači u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Već smo pisali o dolasku pet mladih nada rođenih 1999. godine, a prema informacijama koje imamo na pragu treniranja u Domu košarke na Zagrebačkom velesajmu je i nekoliko mladi reprezentativaca koji su stariji godinu ili dvije. S druge strane Cibona se također pojačava, a najzvučnije je ime Ante Toni Žižića (1997) koji bi uz oporavljenog Ivicu Zupca mogao predvoditi svoju ekipu protiv Lovre Mazalina i društva.

Nominirane su i košarkaške naj osobe od strane organizatora. U kategoriji gospodarstvenika to su Emil Tedeschi iz Cedevite, Josip Stojanović iz Jollyja i Goran Delić iz Križevaca. Dužnosnik godine će biti netko između Traše Božanića, Davora Posavca i Krešimira Novosela, a u konkurenciji novinara su Dražen Brajdić (Večernji list), Stanko Ružić (Arena TV) i Slavko Cvitković (životno djelo). Maligani, Smogovci i Tornado su nominirani u kategoriji navijačkih skupina, Jasmin Repeša, Slaven Rimac, Andrej Tesla i Ante Nazor u konkurenciji trenera, a najbolji igrač biti će netko između Darija Šarića, Bojana Bogdanovića i Marka Arapovića.

Podsjetimo, prošle godine košarkaški gospodarstvenik godine bio je Josip Stojanović, dužnosnik Zdenko Antunović, novinar Dražen Brajdić, trener Jasmin Repeša, igrač Bojan Bogdanović, a najbolje navijače prema sudu organizacijskog tima Kupa su imali Maligani Sinjski.

CROŠARKA MVP
Foto: Saša Trifunovski / Crosarka

Prošle godine je i Crošarka sudjelovala u programu, prije finala dijelila je plakete CROŠARKA MVP za najbolje igrače mlađekadetskog, kadetskog i juniorskog uzrasta. Temelj vrednovanja su postignuti rezultati naših nada na Prvenstvima Hrvatske i u reprezentativnih selekcijama.

Portal Crošarka je inicijator sustavnog praćenja Prvenstva Hrvatske što je naišlo na veliko odobravanje košarkaške publike kao i dužnosnika, stručnih osoba i igrača po klubovima. Pretprošle i prošle godine su pokrivene sve poluzavršnice i završnice s detaljnijim izvješćima (radi se o preko 100 utakmica u sezoni), a  skoro sa svih utakmica poluzavršnica i završnica je u našoj organizaciji ili pomoći bila dostupna statistika uživo. Velik doprinos LIVEsatsima dali su klubovi, tim iz Kupa, a ove godine smo na završnicama imali malu potporu i samog Hrvatskog košarkaškog saveza.

Otišlo se i korak dalje te smo bili jedan od inicijatora i suorganizatora za LIVE Streaming. Tako smo, ponajviše zahvaljujući Kupu i gospodinu Željku Došenu, u svibnju i lipnju ove godine mogli pratiti slikom uživo kadetsku završnicu u Osijeku te onu juniorsku u Dubrovniku s koje možete na našim stranicama pogledati sve utakmice. Sve o Prvenstvima Hrvatske mlađih kategorija pronađite na phmladi.crosarka.com.

Cibos Antonio Jularić je primo plaketu CROŠARKA MVP za najboljeg mlađeg kadeta, Lovro Mazalin je bio najbolji kadet, a Paolo Marinelli najbolji junior. Kako će biti ove godine saznati ćete za 15 dana na finalu Klupskog košarkaškog kupa Dražen Petrović.

Raspored utakmica:

16:00 kadeti (1999. i mlađi)
18:15 juniori (1997. i mlađi)
20:30 seniori

Related Articles