Uvodna Rimčeva matineja protiv Vrijednosnica

Array

Cedevitina momčad koju vodi trener Sito Alonso ABA ligu i 7Days Eurokup već je otvorila, a ovog vikenda počinje i HT Premijer liga, gdje će Cedevitu zastupati momčad koju vodi trener Slaven Rimac. Takav sistem rada Cedevita je imala i pretprošle sezone, kad je prvu momčad vodio Veljko Mršić, a drugu Danijel Lutz. U sezoni 2017./2018. od toga se odustalo, no usporedno igranje u tri natjecanja i duga putovanja ostavila su veliki trag na fizičkom stanju momčadi koju je tada vodio trener Jure Zdovc i ove sezone opet je odlučeno da Cedevita složi dva sastava.

U prvom kolu HT Premijer lige Cedevita će u nedjelju u 12:00h u Domu sportova dočekati Vrijednosnice Osijek. U domaćem prvenstvu za aktualne prvake Hrvatske trebali bi nastupati Tyler Wideman (SAD), Toni Perković, Mateo Vidović, Antonio Jordano, Toni Katić (kapetan), Darko Bajo, Andrija Ćorić, Lovro Buljević, Domagoj Bošnjak, Toni Vitali, Rok Radović (Slovenija), Karlo Matković i Fran Jacović, a za HT Premijer ligu, iako zasad neće u njoj nastupati, registrirani su još i Filip Krušlin, Karlo Žganec, Andrija Stipanović, Ivan Ramljak i Josip Popić (ozlijeđen).

Treneru Rimcu pomoćnici će biti Ivan Kapov i Bože Radoš, a kondicijski trener je Mate Psarić.

“Sigurno da smo, kao i sve ekipe u prvenstvu, imali određene probleme. Nismo u idealnom stanju. Međutim, dosta nam je više tih treninga, hoćemo izaći na utakmicu i vidjeti gdje smo u odnosu na druge. Mislim da i Osijek dolazi u jednoj situaciji gdje sigurno nije sto posto spreman, što zbog malo kasnijeg dolaska nekih igrača, što zbog Krstićevog izostanka zbog reprezentacije. Prema tome, mislim da će jedni i drugi biti motivirani i željni pobjede i ja se nadam jednoj dobroj utakmici, u kojoj, nadam se, možemo doći do pobjede”, rekao je uoči utakmice protiv Vrijednosnica Osijek trener Cedevite Slaven Rimac.

Zbog ozljeda u prvoj momčadi Toni Perković i Domagoj Bošnjak bili su protekli tjedan u sastavu Sita Alonsa…

“Cijeli prošli tjedan nismo imali Perkovića. Doduše, njega nismo imali od početka, a nije bilo ni Bošnjaka. Znali smo za te problema od starta i pokušavat ćemo se s njima tijekom sezone nositi najbolje što možemo. S druge strane, to je prilika za neke druge igrače da iskoče i da pokažu da se na njih može računati. Na kraju krajeva, kad se već moraju igrati tri natjecanja, odlučili smo da to probamo iskoristiti da vidimo na koga možemo računati od mladih igrača. Za njih sad više nema nikakvih isprika. Imat će priliku i šansu, a to je ono što svaki mladi igrač može poželjeti. Normalno da kod nas imaju veliku potporu. Mi za sve njih mislimo da imaju veliki potencijal, ali oni kroz utakmice moraju pokazati da mogu u nekoj skorijoj budućnosti nositi prvu momčad Cedevite”, dodao je Rimac.

Kapetan Rimčeve momčadi bit će razigravač Toni Katić.

“Počinje hrvatsko prvenstvo. Pripremali smo se dva mjeseca i čeka nas prva utakmica protiv Osijeka. Tek je početak, tako da ne znamo puno ni o sebi, ni o drugima, ali sigurno da ćemo izaći na teren, dati sve od sebe i pokušati pobijediti utakmicu”, izjavio je Katić. “Cijeli tjedan treniramo bez Perkovića i Bošnjaka, koji su nam jako bitni igrači, ali što je tu je. To su neki problemi s kojima se moramo nositi i s kojima ćemo se nositi tijekom sezone. Ambicija nam je u svaku utakmicu ući sa sto posto, dati sve od sebe i pobijediti svaku utakmicu koju možemo.”

Osijek nije bezazlena ekipa i proteklih sezona zaslužio je respekt.

“Osijek ima jednu jako dobru ekipu, predvođenu dobrim trenerom i bit će jako nezgodan protivnik. Međutim, ako mi budemo igrali onako kako smo trenirali, mislim da možemo pobijediti”, rekao je Katić.

Related Articles