Važna pobjeda juniorki Hrvatske na EP u Bukureštu

Array

Hrvatske juniorke zabilježile su vrlo važnu pobjedu u utakmici protiv Italije kojom su se približile prolasku u četvrtfinale.


Hrvatska – Italija 75:56 (19:14, 40:26, 55:43)

Pačkovski 20, Tikvić 17, Džankić 16, Majstorović 8, Begić 6, Dujić 6, Čičić 2


Trener Željko Ciglar započeo je utakmicu petorkom Pačkovski, Džankić, Tikvić, Begić i Majstorović koja je prvu četvrtinu riješila u svoju korist 19:14.

Odmah se vidjelo što za ekipu Hrvatske znači povratak Ivane Tikvić, koja je, mada još uvijek nezaliječene ozljede, maestralno odigrala utakmicu. Iako s ozljedom, uspjela je u utakmici zabilježiti double-double učinak (17 poena, 10 skokova) i, uz raspoloženu Lanu Pačkovski, bila prava vedeta ove ekipe.

Sve je u ovoj utakmici funkcioniralo kod Hrvatica – nisu imale uobičajeno velik broj izgubljenih lopti (danas 13, a Italija 16), iznimno su dobro asistirale – čak 23 puta (Begić 8 asistencija), te Talijankama zalijepile čak 9 “banana” (Tikvić 7, Begić 2). Ukupan postotak šuta bio je podnošljiv (19-33 ili 46,4%) ali zabrinjava još uvijek velik broj promašenih slobodnih bacanja što u odlučujućim utakmicama može biti i te kakva prevaga.

Treću “famoznu četvrtinu” za Hrvatice i ovog su puta, kao i sinoć Srpkinje, dobile njihove protivnice 17:15, ali je kasnije prva Ciglarova postava odvela utakmicu na dvadesetak razlike. Potom ih je poslao na zaslužen odmor, a minutu i pol do kraja ukazao povjerenje Cigić, Cvitković, Čičić, Čutura i Butina te su tako sve cure sudjelovale u pobjedi protiv Italije 75:56.

Related Articles