Veljačić napustio Split, stiže novo pojačanje

Array

Na Gripama se polako slažu kockice za nadolazeću sezonu. Žurbe nema, do jeseni još ima vremena, no već sada nekoliko je stvari jasno. Mauro Veljačić odigrao je svoju posljednju utakmicu. On je na Gripe stigao prošlog ljeta na inzistiranje bivšeg trenera Vladimira Anzulovića, a u ugovoru je postojala opcija produžetka suradnje za još jednu godinu. Na kraju je dogovoren razlaz, a Veljačić je slobodan u potrazi za novim klubom.

Ugovor je istekao i Amerikancu Michaelu Cobbinsu, ali još uvijek postoji mogućnost da se on vrati u Split. U sljedećih nekoliko dana i ta bi se priča trebala rasplesti.

Ni Pavle Marčinković više nema ugovornih obveza prema ‘Žutima’. Struka bi ga svakako željela zadržati, ali za njega su interes iskazali ‘Cibona’ i ‘Zadar’, pa je pitanje kakve su šanse ‘Žutih’ u toj utrci.

Prvi koji bi trebao sletjeli u ‘Žuto jato’ je 20-godišnji Darko Bajo. On je prije četiri godine iz sarajevskih ‘Sparsa’ stigao u ‘Cedevitu’ kao jedan od najvećih talenata na ovim prostorima. Igrao je na netom završenom Europskom prvenstvu do 20 godina (foto). Hrvatska je završila na sedmom mjestu, a uz njega su članovi te momčadi bili Ivan Vrgoč i Lovre Runjić. Bajo je visok 209 centimetara i pokriva unutarnje pozicije. Njegov je dolazak praktički dogovoren, čeka se još samo službena objava.

Related Articles