VERN pod vodstvom Tonćija Mašine ambiciozno u novu sezonu

Array

Nakon prošlogodišnjeg premijernog nastupa u C1 ligi i osvojenog drugog mjesta, AKK VERN’ osigurao je pravo nastupa u B1 ligi centar. Ambicije i ove godine ostaju visoke, a to potvrđuje i angažiranje trenera s prvoligaškim trenerskim iskustvom Tonćija Mašinu.

Podsjetimo se, Mašina je u prošao omladinski pogon KK Cibona, gdje je s juniorima kao pomoćni trener osvojio naslov juniorskog prvaka Hrvatske. Vodio je prvoligaške klubove, zagrebačku Dubravu i slovenski Hopsi, a kao pomoćni trener radio je u Zadru, Splitu i Zagrebu.

Postavili smo nekoliko pitanja Tonćiju u vezi njegovog dolaska u AKK VERN’.

Kako to da ste prihvatili mjesto trenera AKK VERN’-a ?

S obzirom na to da sam stalno zaposlen na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, logično mi je bilo da povežem svoje iskustvo iz profesionalnog sporta i integriram ga u akademski sport.

Što očekujete od ove sezone i kakvi su dugoročni planovi kluba?

U ovoj sezoni očekujem da igrači prihvate model rada koji će omogućiti individualni i timski napredak. Svi se nadamo da će se to vidjeti i u rezultatima. Dugoročno, klub se mora stabilizirati, zadržavati kostur momčadi te u svakoj sezoni pripremiti nekoliko novih igrača koji će aktivno participirati u narednim sezonama.

Je li ekipa pojačala roster u odnosu na proteklu godinu?

U ovom trenutku nastojimo realizirati neka pojačanja pa je o tome još teško govoriti. Više će se znati pred početak sezone.

VERN’ osim klupske lige igra i studentsku ligu. Kakve su tu ambicije ako znamo da je VERN’ prošle godine bio prvak Zagreba, a na Europskom prvenstvu u Splitu zauzeo deseto mjesto?

U studentskoj ligi ambicije su da se obrani naslov.

Related Articles