VIDEO: Antonija Mišura promovira francusku žensku košarkašku ligu

Array

Ženskoj košarci se u Francuskoj pridaje velika pažnja i velika sredstva se ulažu u promociju, stoga i ne čude pune tribine na utakmicama u što smo se mogli uvjeriti na posljednjem Europskom prvenstvu gdje su utakmice igrane u fantastičnoj atmosferi.

Antonija Mišura

Francuzi se mogu pohvaliti velikim uspjesima svojih mlađih kategorija, kao i medaljama A reprezentacije na Europskim i Svjetskim prvenstvima te Olimpijskim igrama. Pored jakih selekcija imaju i jednu od najjačih liga.

I Hrvatska ima svoje predstavnice u nacionalnoj prvoj košarkaškoj ligi (LFB), a zasigurno najatraktivnija je Antonija Mišura koja igra u Toulouseu. Naravno da su Francuzi “iskoristili” Antoniju u promociji ženske košarke i njihovog natjecanja.

Kako nam javlja Goran Radonjić, direktor Odjela za međunarodne odnose Košarkaškog saveza Francuske, u Francuskoj je ostvaren rekordan broj igračica, njih čak 183 478. Impresivno.

Tome su sigurno pridonijele razne promocije, a posljednja u nizu je TV emisija DANS LE CERCLE (U obruču) koju je kreirala Edwige Lawson – Wade, bivša WNBA košarkašica koja je 210 puta oblačila francuski dres, a osvajač je srebrene medalje na Olimpijskim igrama i tri puta je bila klupski prvak Europe. Edwige je nakon završetka karijere postala potpredsjednik Lige.

Nama je zanimljiva prva epizoda jer donosi priču o Mišuri, jednoj od najinteresantnijih košarkašica u Francuskoj, u kojoj naša reprezentativka govori o svojim francuskim iskustvima.

Pogledajte prvu epizodu TV serijala DANS LE CERCLE:

Dans le cercle – DLC#1 by LFBTV

Related Articles