Video: Radnički u užarenoj atmosferi pobijedio Partizan

Array

U borbi za završni turnir Radnički i Partizan odigrali su vrlo bitnu utakmicu, a domaćini su u završnici utakmice ipak uzeli važnu pobjedu kojom su ostali u borbi za završni turnir. Radnički je pobijedio rezultatom 78:76

U vrućoj atmosferi na početku utakmice bolje su se snašli igrači Partizana koji su došli do prvog većeg vodstva pri rezultatu 12:4. Do kraja perioda domaćin preko Birčevića i Ćapina ipak uspostavlja kontrolu i smanjuje zaostatak.

Domaćin je s dobrom igrom nastavio i u drugom periodu, a serijom 7:0 dolaze i u vodstvo 21:20. Partizan je u tim trenucima imao dosta problema u postizanju poena, dok su s druge strane gosti predvođeni Birčevićem odlično odgovorili i došli do rezultata 30:22. Gosti su mogli i biti zadovoljni na kraju prvog poluvremena jer su tricom Lučića u posljednjim sekundama uspjeli usprkos lošoj igri doći na samo 3 poena zaostatka.

U drugom poluvremenu obje ekipe pružile su sjajnu šutersku dionicu a trice su se pogađale sa svih strana. Prvu seriju imali su domaćini koji preko Borisova, Ćapina i Whitea odlaze na 10 poena prednosti. Odgovor je brzo došao s druge strane kada Bertans i Westerman tricama vraćaju Partizan u igru.

Da će ovo biti utakmica velikih preokreta odmah su pokazali Mijatović i Marković koji tricama opet vraćaju prednost na stranu Radničkog od 10 poena.  U posljednjem periodu utakmica se smirila tek do zadnjih tri minute. Tada Partizan serijom 10:0 vraća rezultat u neizvjesnost.

Završnica utakmice priredila je festival slobodnih bacanja a bolje su se snašli domaćini koji preko Markovića dolaze do krajnjih 78:76. Priliku za pobjedu propustio je Lučić promašenim šutem za tri poena. Je li bio prekršaj na Lučiću presudite sami.

Duško Vujošević tvrdi da su bili oštećeni u ovoj utakmici od strane sudaca.

“Belošević, posebno Boltauzer, očito imaju neke dugove prema Radničkom kada su mu sudili na nekim gostovanjima ili na nekom gostovanju. To nije prvi put da je Partizan u bitnim trenutcima utakmice oštećen i stvarno je čudno da se u jednom natjecanju koje je ovako važno suci tako olako igraju sa sudbinama čitavih klubova”, rekao je Vujošević.

Kod domaćina istaknuo se njihov najbolji igrač Ćapin sa 23 poena, White je dodao 13 a Birčević 11 poena. Kod gostiju Lučić je postigao 20, Gagić 14 a Bertans 11 poena.

Related Articles