Utorak, 3 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Video: Ukić za pobjedu Splita u Jazinama

  Prije točno deset godina na današnji dan momčad Split osvojila je posljednji seniorski trofej. Igrao se Kup Krešimira Ćosića u Zadru. Dan prije, 25. veljače u Jazinama pala je Cibona rezultatom 75:72, a u finalu je čekao domaćin Zadar koji se lakoćom obračunao sa Zagrebom slaveći 82:60.


  Zadar – Split CO 72:74 (20:16; 35:39; 58:52)

  - Advertisement -

  Zadar, 26.2.2004., Dvorana Jazine, gledatelja 4000
  Suci: Goran Urukalo (Šibenik), Dubravko Muhvić (Karlovac), Srđan Dožai (Zagreb)

  ZADAR: Rok Stipčević, Jakov Vladović 7, Ive Ivanov, Branimir Longin 15, Marin Pestić 3, Emilio Kovačić 14, Šime Špralja, Davor Marcelić 16, Toni Dijan, Marko Banić 2, Jure Lalić, Michael Meeks 15.
  Trener: Danijel Jusup
  SPLIT: Hrvoje Oršulić 12, Mateo Kedžo 8, Tommy Smith 6, Damir Rančić 17, Roko Leni Ukić 14, Drago Pašalić 8, Josip Vučica, Nenad Delić, Franko Kaštropil, Miloš Šporar 9, Marko Morić.
  Trener: Jurij Zdovc


  Kada se činilo da će Zadar do pobjede, Split se vratio u utakmicu. Ostalo je 20-tak sekundi do kraja, a domaći su imali napad. Lopta je spuštena na Emilija Kovačića koji gubi loptu. Tadašnji kapetan Splita, sada kapetan hrvatske reprezentacije, Roko Leni Ukić, uzeo je loptu s namjerom da riješi utakmicu. Čuvao ga je Jakov Vladović, a prilikom pick and rolla preuzeo ga je Kovačić. Sjurio se prema košu i u svom stilu položio na drugi obruč za veliko slavlje Splita.

  Kako možete vidjeti u video koji je pripremio kolega Igor Ćurković, Roko je rekao da mu je to najdraži koš u karijeri. Uz to pogledajte izjave tadašnjeg trenera Zadra, Danijela Jusupa, Drage Pašalića koji je u to vrijeme nosio dres Splita te Ante Nazora, sadašnjeg trenera Splita.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE