Vladović uoči gostovanja u Sinju: “Alkar je neugodna domaćinska ekipa”

Array

U 14. kolu HT Premijer lige Cedevita će u subotu u 19:00h gostovati kod Alkara. Momčad Dražena Oreškovića u prošlom je kolu u sjajnom preokretu u završnici u Domu sportova svladala Split i u Sinju će se pokušati zadržati na pobjedničkom putu.

“Nakon pobjede protiv Splita slijedi nam utakmica protiv Alkara. Morat ćemo odigrati stvarno dobru utakmicu jer Alkar na domaćem terenu je jedna neugodna ekipa. Kod kuće dobro igraju, puno bolje nego u gostima. Već smo polako počeli s pripremama i znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i tu bih apostrofirao Vučića i Browna, njihove pokretače. Morat ćemo odigrati jednu dobru i čvrstu utakmicu da bih tamo izvukli pobjedu”, izjavio je iskusni razigravač Cedevite Jakov Vladović.

Ranije spomenuti Hrvoje Vučić sa 18.8 poena, 5.8 skokova i 2.7 asistencija po utakmici prvi je strijelac Sinjana, dok je Joshua Jalen Brown s 15.8 poena, 6.1 skokova i 5.5 skokova drugi strijelac, drugi skakač i prvi asistent momčadi.

Trener Orešković naglasio je sjajnu atmosferu u Sinju: “Alkar je odlična domaćinska ekipa. Atmosfera koja će nas dolje dočekati je možda malo atipična za hrvatske prilike. To su jedni dobri navijači i dobra atmosfera, a većina naših momaka na to nije navikla. Kao tim doma igraju vrlo agresivno i drugačije igraju doma nego vani. U krajnjem slučaju, njihov broj pobjeda koje imaju kod kuće i vani to pokazuje. Mi moramo jednostavno nametnuti svoj ritam i moramo smanjiti greške na minimalnu razinu. Svaki od igrača treba napraviti jedan korak naprijed u odnosu na prošlu utakmicu.”

Related Articles