#234

Vlašić: Posebno me veseli podrška publike

Nakon utakmice u kojoj je Zadar pred odličnom publikom slavio nad Širokim rezultatom 77:69, izjave za novinare dali su najbolji igrač domaćina večeras, Marko Šutalo, koji je tricama držao Zadar u prednosti do samog kraja i time osigurao pobjedu, te Robert Rikić (jako dobar sa 16 poena) i treneri Hrvoje Vlašić i Jakša Vulić.

Šutalo je dao svoje viđenje utakmice i planove za nastavak prvenstva, te istakao karakter svoje ekipe.

Kao što ste vidjeli i sami, jako teška utakmica. Široki je nakon neugodnog poraza od Krke na domaćem terenu pokušao nadoknaditi tu izgubljenu utakmicu. Došli su s ogromnom energijom i vjerovali da mogu pobijediti ovdje. Ovo su po meni utakmice gdje ekipe pokazuju karakter, a mi smo večeras pokazali da ga imamo, od prvog do dvanaestog igrača, zajedno sa stručnim stožerom, koji je vjerovao u nas od prvog dana treninga ovog tjedna.

Vjerovali smo da možemo ostvariti pobjedu i ovakvu utakmicu je zasigurno teže dobiti nego neku utakmicu s ekipom koja je na vrhu tablice, kad se igra rasterećeno. Po meni, velika pobjeda za nas i nastavljamo dalje, prvo da se izborimo za opstanak a za dalje ćemo vidjeti.

Trener igrača Zadra, Hrvoje Vlašić, bio je iznimno zadovoljan dobro odigranom utakmicom i trijumfom kao posljedicom toga.

Čestitam igračima na pobjedi. Nadovezao bih se na ovo što je Marko rekao, da su ove utakmice teške, a nama je ovo bila jedna od meč-lopti za ostanak u ABA ligi. Široki je došao dobro pripremljen na ovu utakmicu, pokušali su nas maksimalno napadački usporiti, a uspjeli su u tome miksajući obranu – na čovjeka, zonski presing pa zonu, gdje smo mi dosta sporo rješavali situacije.

Vidjeli ste da smo mi u prvom poluvremenu izgubili puno lopti bez njihovog pritiska, totalno je bila prisutna dekoncentracija. Mislim da je tu značaj utakmice napravio svoje. Drugo poluvrijeme, nakon što smo se u svlačionici dogovorili da će ključ utakmice biti isključivo obrana, mislim da smo to korektno odradili, imali strpljenja privesti utakmicu kraju i pobijediti, koliko god smo ljudima u dvorani dizali živce u nekim trenucima.

Izuzetno sam zadovoljan i ono što me posebno veseli jest podrška koju smo imali zadnje tri-četiri minute, pa i kroz cijelu utakmicu u nekoliko navrata. Jedino ovako, u kontaktu s publikom, mi možemo ostvariti zacrtani cilj. Imamo četiri pobjede i koliko god to izgledalo nekome čudno, bez obzira na dosadašnje poraze, mislim da smo napravili dobar posao u teškoj situaciji te da nam je ovo samo motivacija za daljnji kvalitetniji rad i nastavak prvenstva.

Drugo poluvrijeme momčad je bila lišena usluga Andrew Lawrencea.

Lawrence cijeli tjedan nije trenirao radi problema s ramenom, ali mu je pozlilo u poluvremenu i zato je ostao u svlačionici. Vidjet ćemo u budućnosti što je s njim. No, u drugom poluvremenu je i uloga Tonija Prostrana došla do izražaja i mislim da je jako korektno odradio utakmicu.

Robert Rikić bio je kratak i jasan:

Želio bih čestitati Zadru na zasluženoj pobjedi. Mi smo se borili i trudili no na kraju nam je nedostajalo koncentracije. Imamo još posla. Ovaj poraz boli i moramo se vaditi na daljnjim utakmicama, u sljedećem kolu nas čeka MZT.

Jakša Vulić, strateg Širokog, istaknuo je zadovoljstvo igrom svoje momčadi kroz veći dio utakmice, no ipak rekao kako je to bilo nedovoljno za slaviti protiv Zadra.

Prije svega, moram čestitati kolegi Vlašiću i momčadi Zadra na zasluženoj pobjedi. Što se tiče moje momčadi, mogu reći da smo dosta velik dio utakmice odigrali na zadovoljavajući način. Međutim, za pobijediti u Zadru definitivno nam je nedostajalo koncentracije u nekim detaljima.

Ne smijemo dozvoliti onakve dvije otvorene trice Šutala, u trenutku kad smo imali i dobar rezultat i kad je Zadar imao dosta problema s našom zonom. Ne smijemo dopuštati određene izgubljene lopte, također. U pripremi utakmice smo naglasili da moramo zatvoriti tranziciju Zadru i kontrolirati pas jer oni kroz tu tranziciju zabiju lagane poene, dižu publiku na noge i tu prave razliku.

Kažem još jednom, nekih 30-ak minuta igrali smo na zadovoljavajuć način no to nije večeras bilo dovoljno da dobijemo Zadar. U dosta smo velikim problemima s obzirom na broj pobjeda i s obzirom na ozljedu Baraća koja nas je pogodila tako da ćemo morati uistinu napraviti velike pomake i pokušati što prije prekinuti ovu seriju poraza.