Vodstvo košarkaša Kraljevice pred teškom odlukom

Array

Zbog teških financijskih problema pred kojima se ne nalazi samo kraljevički sport, nego i sam grad Kraljevica, košarkaši istoimenog kluba još ne znaju u kojem će se rangu natjecati iduće sezone.

Kraljevički sport je pred bankrotom. Prvi je pao nogometni kolektiv, koji je ugasio seniorski pogon, a veliko je pitanje što će biti s košarkašima. Klub koji zadnjih godina veoma uspješno nastupa u A2 ligi Zapad, koji je dva puta u zadnje četiri sezone i osvojio isto natjecanje i igrao kvalifikacije za A1 ligu, koji je afirmirao nekolicinu budućih prvoligaških igrača, sada je na klimavim nogama. Za sada je jedino sigurno da se seniorska ekipa neće ugasiti, ali u klubu još nisu sigurni u kojem će rangu natjecanja nastupati iduće sezone.

“Zasad nastavljamo, ali još uvijek ne znam u kojem rangu. Neku seniorsku ligu ćemo igrati, ali još nismo definirali da li će to biti A-2 ili B-1 ligi,” izjavio je za portal sportcom.hr predsjednik kraljevičkih košarkaša Darko Konjević.

Kraljevica je prije samo tri mjeseca s Crikvenicom vodila borbu za vodeću poziciju u ligi, a sada je sve izgledniji nastup u nižem rangu. Kao najveću troškovnu stavku navodi se kotizacija za natjecanje, koja je već godinama velika boljka svih naših klubova, a za koju od HKS-a zauzvrat ne dobivaju praktički ništa.

“U nogometu su ipak veći troškovi, no, i mi smo u problemima zbog cijele situacije. Tijekom posljednjih godinu, dvije troškove smo srezali na minimum. Imali smo praktički samo pet igrača koji su bili trošak. Već dvije godine to je samo preživljavanje. Nama najveći problem predstavlja kotizacija za natjecanje. To nam uzima najveći dio sredstava od grada i to je veliki problem,” zaključio je u razgovoru za sportcom.hr trener kraljevičkih košarkaša Ante Marušić.

Related Articles