Vrhunska partija Planinića za 1-0

Array

Danas u 11.00h odigrana je prva polufinalna utakmica VTB lige između dvije ruske momčadi. U sudaru euroligaša Khimkija i ekipe CSKA iz Moskve bolja je bila prva za koju nastupaju naši igrači Zoran Planinić i Krešo Lončar.

Khimki je na svom terenu svladao goste iz Moskve rezultatom 83:80. Bolje su domaći igrači otvorili susret i već su nakon prve dionice igre imali plus sedam, a na poluvremenu je prednost iznosila plus jedanaest. CSKA je u pravi ritam ušao tek u trećoj četvrtini. Najbolji u njihovim redovima bili su srpski igrači Nenad Krstić i Zoran Erceg.

Upravo koševima Ercega tri minute prije kraja utakmice CSKA se približio na samo minus tri, Paul Davis podiže na plus pet za Khimki i činilo se da je tu kraj. Tada se za Moskovljane ukazuju Vorontscevich i Krstić koji svojim koševima donose poravnanje rezultata.

Ključni čovjek domaćina u završnici, ali i tijekom cijele utakmice bio je Zoran Planinić. Prvo je asistirao Fridzonu, a zatim i sam stavlja tri poena te osigurava pobjedu svome timu.

Naš razigravač bio je najbolji igrač utakmice, a na svoj konto upisao je fantastičan all-around učinak. Zabilježio je 25 poena, 5 skokova i 6 asistencija. Nije loš bio niti Krešo Lončar koji je za četrnaest minuta na parketu ubilježio 6 poena i 3 skoka.

Serija je daleko od gotove jer se igra na tri pobjede. U sljedećoj utakmici Khimki je također domaćin, a onda se serija seli u dvoranu CSKA u eventualnoj petoj utakmici momčad Zorana Planinića i Kreše Lončara imati će priliku izboriti finale opet na domaćem parketu.

Spomenimo još kako je drugi par polufinala VTB lige Žalgiris – Lokomotiv. Oni su svoju prvu utakmicu odigrali jučer, a slavili su Litvanci sa velikih 27 razlike. Za momke iz Zelene šume nije nastupio Marko Popović dok je Mario Delaš za dvadesetak minuta na parketu upisao 5 poena i 3 skoka. Ove dvije ekipe svoju drugu utakmicu igraju danas u 18.00h.

Related Articles