Trešnjevka i Novi Zagreb u finalu PH za kadetkinje

Array

Za titulu prvaka Prvenstva Hrvatske za kadetkinje (1997. i mlađe) boriti će se dvije zagrebačke ekipe. U današnjim polufinalnim ogledima prvo je Trešnjevka na krilima dobre igre Ive Sošnjak i Anite Kelave pobijedila Podravac 83.61, a u drugoj utakmici Tihona Stojsavljević je predvodila Novi Zagreb do slavlja protiv Vodica od 70:56.

Finalni ogled je na rasporedu sutra u 13 sati u ŠD Trnsko, a utakmica za treće mjesto igra se u 11.

[rezultat zid=110]

Trešnjevka je odmah na startu napravila seriju od 10-0, a košarkašice iz Virja su prvi poen postigle u četvrtoj minuti i u sljedeće dvije preko Lorene Molnar smanjuju na 10:6. Prva četvrtina završava 16:10 za Zagrepčanke koje do poluvremena dominiraju, rade razliku i osiguravaju finale. Do pred kraj prvog dijela igračice Deana Nemeca su napravile seriju od 20-0 za 47:20.

U trećem dijelu prednost Trešnjevke bila je i 36 poena tako da sve igračice dobile priliku da se upišu u strijelce, to koristi momčad Ivice Molnara da smanji na pristojnu prednost.

Slonjšak s 20 poena je bila najbolji strijelac u pobjedničkoj ekipi, Kelava je dodala 16 (14sk) isto kao i Dora Jordanić, a Karla Vreš je ubacila 10 (14sk). U poraženoj ekipi najbolji učinak je imala Lorena Molnar s 14 poena i 13 skokova.

[rezultat zid=111]

Već u prvom dijelu odlična početna petorka Novog Zagreba riješila jer pitanje pobjednika. kadetkinje Vodica postigle su prvi poen na isteku četvrte minute kada su smanjile na 14:2, a sljedeći su dali u sedmoj kada je Marija Tarle smanjila na 21:5.

Iako su drugu četvrtinu Vodičanke dobile 20:9, bilo je jasno da trener Željko Ciglar ima kvalitetniju ekipu i da će doći do lagane pobjede.

Stojasavljević je s 21 poenom i 17 skokova bila najbolji pojedinac utakmice, a dobar učinak je imala i Ivana Dojkić (19). U sastavu Vodica Josipa Silov je upisala 15, Tarle 14, a Lucija Skorić 13 poena.

Related Articles