Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  VROS s vrlo mladom ekipom želi očuvati status premijerligaša

  Nakon što su prošle sezone prvi puta nakon sezone 2016/17. bili plasirani ispod mjesta koje vodi u doigravanje Premijer Lige, u Vrijednosnicama su se odlučili za promjenu na klupi – Stipu Šarliju zamijenio je Marko Mandić, dotadašnji trener u omladinskom pogonu kluba. Mandić je bivši igrač kluba u njegovim prvim sezonama u najjačem rangu hrvatske košarke, a već nekoliko godina se bavi trenerskim poslom te će mu ovo biti prvi samostalni angažman u seniorskoj košarci.

  Roster Vrijednosnica nije previše mijenjan u odnosu na prethodnu sezonu. Klub su napustili veoma bitni igrači Pavao Paić, Robert Kujundžić i Arijan Lakić, a novopridošli igrači popunili su njihove pozicije.

  Dvojica igrača stigla su u Vrijednosnice iz susjednih zemalja – Lazar Nekić iz srpskog Zemuna te Marko Bošnjak iz redova Širokog.

  Jackson Makoi mogao bi biti veoma interesantan igrač. Pokriva krilnu i bekovsku poziciju i u Osijek stiže nakon dvije godine provedene na sveučilištu u SAD-u. Ovoga je ljeta igrao za reprezentaciju Južnog Sudana na Afrobasketu, te je u njihovom pohodu na četvrtfinale sudjelovao sa 6.5 poena te po 3.2 skoka i asistencije po utakmici. Radi se o izuzetno fizički nadarenom i atletičnom igraču, koji će svakako svojim atraktivnim potezima izmamljivati pljesak među gledateljima.

  Đorđe Topolović (208 cm / 2001 god) odradio je vrlo korektnu prvu sezonu u gradu na Dravi te će s Nekićem (209 cm / 1999 god) činiti centarsku liniju, dok će svoje prve seniorsku minute tražiti mladi Ivan Pavić (208 cm / 2002 god). Na četvorci su Bošnjak (203 cm / 2001 god) te Matej Tokić (204 cm / 2002 god), vrlo talentirani mladi duet bez dosadašnjeg iskustva igranja na ovoj razini.

  Glavne violine vanjske linije Brokera biti će Makoi (196 cm / 2000 god), Vito Porobić (198 cm / 2001 god) te Šime Lovre Lisica (190 cm / 1998 god), sva trojica igrača dobra na lopti i s određenom dozom kreacije u igri. Od mladih igrača koji će tu tražiti svoju priliku, jedini koji je do sada u malo većoj minutaži osjetio parkete Premijer Lige je Franco Filipović (186 cm / 2001 god), a ta minutaža svela se na 10.0 po utakmici, odnosno 210 minuta ukupno. Marina Jurića (193 cm / 2003 god), Tadeja Tomljenovića (193 cm / 2002 god) i Luku Špehara (195 cm / 2001 god) tako čeka sezona u kojoj će pokušati steći šta više iskustva da bi u budućnosti postali solidni premijerligaški igrači.

  Neiskustvo i tanka klupa najveći su minusi ovoga kadra Vrijednosnica, ali talent i glad za napredovanjem je mogući faktor koji bi mogao predstavljati prednost Osječana. Deveto mjesto ostvareno prošle sezone daje im nadu da u mladim dečkima ima određene kvalitete.

  DOŠLI

  • Lazar Nekić (Loyola Marymount)
  • Marko Bošnjak (Široki)
  • Jackson Makoi (Dayton State)
  • Marin Jurić (ŠK Osijek)

  OTIŠLI

  • Pavao Paić (Šibenka)
  • Robert Kujundžić (Miercurea Ciuc)
  • Arijan Lakić (Spars)
  • Elijah Clarance (bez kluba)
  • Nino Ćelebić (Paulistano Basquete)

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave