Vujčić: Najteža utakmica koju smo dosad odigrali

Array

Košarkaši Splita su sinoćnjom pobjedom u 15. kolu ABA lige protiv favorizirane Union Olimpije upisali šestu pobjedu i tako su na kraju prvog dijela sezone zauzeli 11. mjesto. Na konferenciji za medije proradile su emocije.

Saznavši podatke da je upisano tek 20 posto dionica (milijun i pol kuna od 7.7 milijuna), na konferenciji za novinare posebno je emotivan bio sportski direktor kluba Nikola Vujčić: “Ovo što smo mi danas dobili, to je nevjerojatno. Mentalno je ovo bila naša najbolja utakmica. Jučer sam dobio informaciju o broju prodanih dionica, broj je nažalost nedovoljan da bismo opstali. Došli smo pred ponor, opstanak kluba je u pitanju i u takvoj atmosferi smo uspjeli dobiti ovakvu utakmicu i odigrati ovako dobro.

To samo pokazuje koliko ovi momci vole klub i kakvi su oni zapravo heroji. Naši igrači su 10 mjeseci bez plaća, ovim putem apeliram da se svi vjerovnici maknu s računa kluba jer igrači ne mogu dobiti kune. Pustite da im pustimo jednu ili dvije plaće. Prijelazni rok u ABA ligi traje do 10. siječnja, ja neću niti mogu uopće nagovarati nekoga od igrača da ostane tu. Oni moraju zaraditi svoj kruh, a to ne mogu ako je nama račun blokiran.”

Trener Splita, Mladen Erjavec kazao je: “Od početka smo pokazali hrabrost i odlučnost da pobijedimo. Naše zajedništvo i energija je presudila ovu utakmicu. Navikli smo na izostanke Mimice i Dijana, posebno u gostima. Navikli smo na probleme pa je danas Reinholt dobio priliku i napravio ono što se od njega očekivalo. Nismo igrali ništa spektakularno, odigrali smo samo našu igru.”

Riječi trenera Splita potvrdio je i Sašo Filipovski, trener Union Olimpije: “Split je igrao bez Mimice i Dijana, ali njihovi su igrači ostavili srce na parketu i zasluženo slavili. Većini mojih igrača u mislima su bili Božićni praznici i to im najviše zamjeram, a to je pristup. Lovili smo početni zaostatak, no utakmica se ne dobiva tricama, nego obranom i skokom.”

Za nadati se je da će grad i ljudi izvući Žute iz ponora. Ne smiju dopustiti da nestane jedna tradicija, jedna povijest, jedan klub koji je proglašen najboljim klubom 20. stoljeća. Ne smije nestati ovo što se počelo graditi prije godinu dana, pogotovo sada kada su trenutna momčad i uprava pokazali da imaju dušu i da ovo što rade na parketu, rade iz ljubavi prema košarci i klubu.

Related Articles