Vulić: Zadar nam ne može parirati ponovimo li igru iz Zagreba

Array

Košarkaši Cedevite žele ponoviti dobru igru iz druge utakmice u Zagrebu i slaviti u trećoj odlučujućoj utakmici na teškom gostovanju u Zadru te na taj načini produžiti, ali na neki način i spasiti sezonu koja je obzirom na uloženom, rezultatski potpuno neuspješna, a jedino što bi je moglo donekle spasiti, naslov je prvaka Hrvatske.

“Trebamo igrati na isti način kao u Zagrebu. Znači, odigrati obranu na visokom nivou i mislim da napad u tom dijelu treba biti sporedan. Možda nećemo imati istu šutersku večer kao u Zagrebu, ali eto, obrana se uvijek može odigrati. Treba ih limitirati da više glavinjaju i više igraju jedan na jedan, a tu će sigurno više do izražaja doći naša kvaliteta. Nadam se da će ekipa odigrati na istom nivou što se tiče obrane, htijenja i borbe i u tom nekom okruženju utakmice ne bi trebalo biti problema dobit treću. Iako, bit će puna dvorana, ali to može biti i jedan pritisak za domaće igrače” rekao je Marko Tomas, najbolji igrač Cedevite.

Trener Cedevite Jakša Vulić dodao je sljedeće: “To je odlučujuća utakmica za ulazak u finale. Ili produžujemo sezonu ili završavamo. U nekom taktičkom smislu mislim da ne može biti nikakvih iznenađenja ni s naše, ni s njihove strane. Specifikum utakmice sigurno će biti atmosfera u Dvorani Krešimira Ćosića. Vjerujem da će dvorana biti puna i da će pritisak biti velik na sve aktere, ali u svakom slučaju je zadovoljstvo igrati u takvim okolnostima. U takvim uvjetima od svojih igrača ću tražiti mirnoću kroz cijeli susret i maksimalnu koncentraciju. Nadam se da ćemo u borbenom dijelu ponoviti izdanje kakvo je bilo ovdje u Zagrebu i da ćemo uspjeti proći kroz Zadar i otići Ciboni u finale.”

“Nije sporno da mi možemo igrati obranu na visokom nivou. Međutim, ono što je u proteklim utakmicama bila prednost Zadra je njihova energija i napadački skok, a kad se na to odgovori istom mjerom onda naše kvalitete dolaze do izražaja i pokazalo se u zadnjoj utakmici da Zadar u takvim uvjetima nama ne može parirati. Naravno da će oni na domaćem terenu izgledati sasvim drugačije i da ih publika nosi. Mi u svakom slučaju ne smijemo dozvoliti njihove velike serije, gdje bi oni stvorili prednost. Pokušat ćemo ući u završni dio susreta ako ne s prednošću, onda barem da smo u egalu i mislim da će u takvim uvjetima pritisak na momčad Zadra biti puno veći i tu ćemo tražit svoju šansu” dodao je Vulić.

Za kraj, trener Vulić rekao je kako igračima Zadra u ovoj sezoni nije strano igrati pod pritiskom: “Zadar je ove godine igrao dosta ovakvih utakmica na domaćem terenu, koje su mu značile opstanak u ABA ligi. Tako da ni oni nisu neiskusni u tom segmentu i svi ti detalji nam zapravo mogu nagovijestiti da će to biti jedna dosta tvrda i neizvjesna utakmica. Tko bude koncentriraniji u odlučujućim momentima, imat će veće šanse da dođe do pobjede.”

Sigurni smo kako nas očekuje jako zanimljiv dvoboj večeras u Dvorani Krešimira Ćosića.

Related Articles