Zabočani u ludoj završnici svladali Šibenčane

Kakva utakmica u Šibeniku, gdje je Zabok u zadnjih 20 sekundi osigurao pobjedu slobodnim bacanjem Antonija Črnjevića.

Gosti su odlično odigrali prvih deset minuta, predvodili su ih Ivan Batur i Roko Galić, te su na ulsaku u drugu četvrtinu imali pet poena viška. U drugoj dionici je uslijedila izjednačena igra, kao i u nastavku, nakon poluvremena. Momčadi su igrale vrlo dinamičnu i otvorenu utakmicu, no Zabok je u na ulasku u zadnjih deset minuta imao + pet poena.

Zadnja četvrtina je ponudila ono zbog čega košarkaški sladokusci i dolaze na utakmice, preokret i neizvjesnost do zadnjih sekundi. Nakon što su Zabočani na osam minuta do kraja poveli s velikih devet razlike, činilo se da će im uspjeti mirnije privesti utakmicu kraju. No uslijedila je drama, te su Šibenčani zahvaljujući pet poena zaredom Martina Junakovića izjednačili rezultat (70:70), a Toni Nakić je zabio za vodstvo minutu prije kraja (72:70) te se činilo da pobjeda ostaje u Šibeniku.

Ali zatim prvo junak utakmice Batur zabija za izjednačenje, a nakon toga već spomenuti Črnjević donosi veliku pobjedu premijerligašu iz Zagorja.

Batur je predvodio pobjednike s 29 poena i sedam skokova, a Črnjević je zabio 12 uz osam skokova. Kod domaćih najbolji je bio Domagoj Šarić s 17 poena, Junaković je zabio 15, dok je Nakić dodao 13 poena.