Zabok iznenadio hit prvenstva: Puntamika poražena kod kuće

Šok u Jazinama. Hit HT Premijer lige, Sonik Puntamika, upisao je iznenađujući domaći poraz od gostiju iz Zaboka. Momčad Ivana Tomasa odradila je odlično zadnju dionicu utakmice te na kraju slavila rezultatom 64:75. Sredinom zadnje četvrtine Zabočani su stvorili osjetniju prednost te ju uspjeli sačuvati do kraja utakmice.

Domaćini mogu žaliti za utakmicom jer su u prvom dijelu imali inicijativu i prednost. Prvo su s plus sedam zaključili prvu četvrtinu da bi sredinom druge dionice nakratko stekli i plus 11 na svome kontu, ali u nastavku su gosti potpuno preokrenuli utakmicu u svoju korist.

Luka Tomas odradio je odličnu rolu u četvrtoj četvrtini uz pomoć Antonija Črnjevića.. Donio je prvo Zaboku osjetnijih šest, sedam poena razlike pet minuta prije kraja. Zabočani su se oduprijeli naletu domaćih koji su uspjeli doći na samo minus tri. Međutim, Črnjević i Tomas vežu tri, četiri kombinirana napada za plus 13 na 44 sekunde prije kraja. Tu je neizvjesnosti došao kraj jer su domaćini samo uspjeli ublažiti poraz.

25 poena i sedam skokova Tomislava Cvitkovića nije bilo dovoljno domaćima koji nisu imali ostalih raspoloženih pojedinaca. Na drugoj strani, Antonio Črnjević je susret završio s novim double-doubleom, 23 poena i 10 skokova. Dobru rolu je odradio iskusni Petar Marić s 14 poena. Pola koša manje ubacio je Luka Tomas koji je većinu toga zabio u završnici susreta.

Pobjeda Zabočana je tim veća kada se istakne podatak da su nastupili sa samo sedam igrača. Tri mladića s klupe nisu ulazila u igru.

Related Articles