Zabok pošteno namučio Zadar u dramatičnoj završnici

Array

U prvoj utakmici 16. kola HT Premijer lige na Višnjiku su se sastali Zadar i Zabok. Domaća je momčad teško izborila pobjedu protiv žilavih Zabočana kojima se izgleda isplaćuje posudba Cedevitinih Buljevića i Jordana. Odličnu utakmicu odigrali su, s jedne strane, Kristijan Krajina, i, s druge strane, Petar Marić. Zadar je na kraju u egal završnici uspio slaviti protiv Zabočana koji su se opasno približili u posljednjoj minuti i čak izjednačili 16 sekundi prije kraja. Uslijedila je penal završnica gdje su Zabočani propustili nekoliko slobodnih bacanja, ali i šut za produžetak koji je nesretno “iscurio”.


HT Premijer liga, 16. kolo, 8. veljače

Zadar – Zabok 83:81 (23:20, 17:19, 22:14, 21:28)

(Krajina 22(8sk), Gray 21, Ivanov 13 – Marić 24(6sk, 6as), Jordano 17, Vlaić 14 (9sk), Vučić 11)


Zadrani otvaraju zadarski, s dvije trice preko Vukovića i raspoloženog Graya. Zabočani se nisu predali već su preuzeli inicijativu tek su čak na krilima Petra Marića poveli s plus četiri (16:20). Ipak, Zadrani rade seriju 7:0 i zaključuju prvu dionicu s plus tri na svom kontu.

Domaćini su imali u drugoj dionici plus devet (36:27) zahvaljujući odličnom Kristijanu Krajini. Međutim, žilavi gosti se ponovno vraćaju u igru do kraja poluvremena (40:39). U nastavku egal sve do 29. minute kada Gray i Krajina kombinirano ubacuju devet poena pa se 53:53 pretvara u 62:53 Zadra. Gosti se ipak ponovno vraćaju u utakmicu. Ulazi se u egal završnicu. Na krilima Kapuste i Petra Marića Zabočani opasno prijete i približavaju se na samo minus jedan 50 sekundi prije kraja. Ivanov pogađa za 77:74, ali Marić i Jordano poravnavaju utakmicu 16 sekundi prije kraja.

Slijedi dramatična penal završnica gdje su mirnoću pokazali Brzoja i Gray. S druge strane je Kapusta promašio jedno bacanje, da bi Ivan Vučić nakon skoka u napadu izborio još dva bacanja. Gosti su “izgorjeli od želje” na kraju. Vučić je promašio namjerno drugo bacanje, no lopta mu se odbija u ruke i pokušava donijeti produžetak, ali lopta nesretno stoji dvije sekunde na obruču te “curi van” za pobjedu domaće momčadi.

Related Articles