Zabok svladao Šibenik

Array

U 11. kolu A1 lige košarkaša susreli su se Zabok i Šibenik, a momčad Dragutina Črnjevića slavila je 82:68. Utakmica je većim dijelom bila izjednačena, ali presudila je poslijednja četvrtina u kojoj su gosti zabili samo 9 poena. Domaće su do pobjede nosili Antonio Vlaić Robert Lež.

Prva dionica protekla je u potpuno izjednačenom tonu, a dobili su ju Zabočani sa pola koša razlike 20:19. Nijedna ekipa nije uspjela uspostaviti svoj ritam i dalo se nagovijestiti da će biti izjednačena utakmica.

U drugoj četvrtini Šibenik radi seriju 10:2 i odlazi na 9 razlike 4 minute prije odlaska na veliki odmor. Domaćini su do kraja četvrtine uspjeli spustiti na 7 razlike i na odmor se otišlo s rezultatom 35:42.

Šibenčani su na početku treće četvrtine poveli s 12 razlike (35:47), a Zabok je stizao rezultat svih deset minuta i pred ulazak u posljednju četvrtinu poveo 58: 57. Borna Kapusta imao je par ukradenih lopti pri kraju četvrtine što je pomoglo domaćima da se skroz vrate u utakmicu.

U zadnjoj četvrtini Zaboku su pobjedu donijeli već spomenuti dvojac Vlaić-Lež koji su kombinirano zabili 18 poena. Postupno su gradili vodstvo i na kraju slavili 82:68 i upisali novu pobjedu na domaćem parketu.

Kod gostiju najbolji su bili Ljubo Šamadan sa 16 poena i Teo Petani sa 11 poena i 6 skokova. U domaćim redovima double-double ostvario je Vlaić sa 24 poena i 10 skokova a Lež je dodao 22 poena. Momčadima sada slijedi stanka od 3 tjedna.

 

Related Articles