Zadar ide po povijesni uspjeh

Array

Nakon što su u polufinalu prvenstva Hrvatske pobijedili Cedevitu, Zadrane u finalu očekuje još jedna momčad iz Zagreba, a to je Cibona. Stari rivali će opet odmjeriti snage, a ulog je ovoga puta maksimalan. Zanimljivo je kako na klupama obje momčadi sjede mladi treneri. I treneru Zadra Anti Nazoru i treneru Cibone Danielu Lutzu ovo je prvo finale.

“Upravo je trener Zadra najviše i pričao o sudaru ova dva kluba, prednostima svoje, ali i zagrebačke momčad.
Cibona je jako kvalitetan protivnik, možda i kvalitetniji od Cedevite zato što je suradnja tih igrača puno kvalitetnija, odnosno momčad je bolje ukomponirana. Počevši od izvanrednog playmakera do centra, s ostalim igračima koji popunjavaju vanjske pozicije. Bit će nam kud i kamo teže, ali polazimo od utakmica koje smo odigrali pod tornjem u regionalnoj ligi, gdje smo izborili produžetak, te u prvom dijelu Lige za prvaka, gdje smo također imali egal utakmicu. Svi su dvoboji bili izjednačeni, osim onoga u polufinalu Kupa, gdje su nas deklasirali, ali mi tada nismo bili pravi, budući da smo imali dosta ozlijeđenih igrača i psihološki smo pali nakon dvije utakmice u regionalnoj ligi. Imamo šanse i pokušat ćemo susret okrenuti u našu korist.”

Kazao je Nazor pred gostovanje u Zagrebu.

Zadrani će prednost tražiti ispod obruča gdje imaju, ove sezone, odličnog Franka Kaštropila, ali i cijelu paletu dobrih igrača. U zadnje vrijeme je proigrao i Nurkić koji daje sigurnost u obrani, Krasić je opasan izvana, Ivanov odrađuje prljavi dio posla, a Romeo Travis je ponajbolji igrač Zadra tokom cijele ove sezone.

“Ako spustimo težište igre unutra, imat ćemo i manje rizika od njihovog najjačeg oružja, a to je kontranapad, prvenstveno Blassingamea i Šarića. Ako to zaustavimo, onda će biti dobro.” , rekao je Nazor.

Pred nama je potencijalno odlična serija, a mi se nadamo da će takva uistinu i biti. I Zadar i Cibona imaju podjednake šanse za slavlje i svoje adute u igri. Cibona ide po obranu naslova, a Zadar po povijesni uspjeh. Hoće li Hrvatska dobiti novog prvaka ili će ostati stari znat će se vrlo brzo.

Related Articles