Zadar je favorit prvenstva, ali Vukovi su najjači kad ih se otpiše

Array

U novoj sezoni HT Premijer lige najveća je novost što više nema Cedevite, kluba koji je imao daleko najveći budžet i kojeg su svi nastojali pratiti. Usprkos tome, prošle godine iznenadila ih je izvrsna Cibona, koja je nakon dugih 6 godina vratila naslov pod Toranj. Međutim, kako to obično biva, većina šampionske momčadi napustila je Vukove, a u prvog favorita nadolazećeg prvenstva iskočio je Zadar, koji titulu čeka od sezone 07./08. Prema dosadašnjim dolascima i odlascima, donosimo vam naš power ranking za sezonu 2019./2020. HT Premijer lige:

 

 • Zadar

 

U novoj sezoni, na papiru je favorit Zadar. Počelo je dovođenjem Uljarevića, vratio se kapetan Ivanov, stigli su i Siriščević, Junaković, Gilbert, Farr… Znamo koliko je malo potrebno da se grad košarke zapali, ali s druge strane nameće se pitanje kako će se momčad nositi s bremenom favorita? Ante Nazor u rukama ima zanimljivu skupinu igrača, a vrijeme će pokazati  može li ovaj „novi“ Zadar opravdati status prvog favorita.

 

 

 • Cibona

 

Od šampionske momčadi ostali su samo obrisi, a posljednje razočaranje za navijače Vukova stiglo je prethodnog tjedna, kada je ustanovljeno da Quincy Miller nije spreman. Velikih pojačanja nema, od Amera došao je samo Shane Gibson, a veliku odgovornost imati će Litavac Sabeckis kome je povjerena uloga startne jedinice. Iako ova momčad ne djeluje obećavajuće, Cibosi su već nebrojeno puta pokazali da ih ne treba otpisivati, sjetimo se samo 2014.,ali i prošlogodišnje „metle“…

 

 

 • Split

 

Najveći forte Žutih je ostanak jednog od najboljih igrača lige, Pavla Marčinkovića. Uz njega, najveće pojačanje trebao bi biti Amerikanac Cunningham , a višegodišnji kapetan Kedžo predvoditi će momčad s Gripa i u novoj sezoni. Splićani djeluju ozbiljno, baza momčadi je već godinama ista i čini nam se kako bi u narednoj godini mogli ubrati plodove…

 

 

 • Šibenik

 

Cijelo ljeto trajala je borba za šibenskog dragulja, Tonija Nakića. Klub je izvisio odštetu od 60,000 eura, uz uvjet da se plati odjednom. Ipak, takav kupac se nije našao pa će Nakić predvoditi Šibenčane u novoj sezoni.  Dodatnu širinu donio je iskusni Jakov Vladović, a u momčadi su ostali i Bašić i Mileković. Šibenčani će imati što reći u novom prvenstvu.

 

 

 • Gorica

 

Vođeni prošlogodišnjim najboljim trenerom Lige, Josipom Sesarom, Velikogoričani su sigurno kandidat za velike stvari. Klub u novoj sezoni slavi 50 godina postojanja, a momčad je gotovo nepromijenjena. Istina, nedostajati će najbolji igrač od prošle sezone, Baković. Dovedeni su Pero Babić, Vraneš i Lebo pa Sesarova družina nikome neće biti lak suparnik.

 

 

 • Osijek

 

Slavonski premijerligaš i ove sezone djeluje vrlo dobro. Stigao im je dugogodišnji igrač Zadra Lovre Bašić, bivši Cedevitaši Ćorić i Jordano, ali i Gracin Bakumanya. Vrijednosnice imaju ekipu za sredinu tablice.

 

 

 • Zabok

 

Zabočane će i dalje voditi Ivan Tomas, dojma smo da su nešto slabiji nego prethodnih sezona. Problema s ostankom neće biti, a svima će ponovno biti gušt gostovati u njihovoj predivnoj dvorani.

 

 

 • Škrljevo

 

U klub se vratio Luka Pandurić, a Brian Williams će i četvrtu sezonu zaredom predvoditi Zelene. Momčad djeluje solidno, a vođena iskusnim Rajkovićem ne bi trebala imati problema s ostankom u ligi.

 

 

 • Sonik Puntamika

 

U Jazinama nitko neće moći unaprijed upisati pobjedu. Ostali su Petani, Palčić i Jurjević, a uz pridošle Špralju i Segarića čini nam se kako Zadrani neće tako skoro nazad u Prvu mušku ligu.

 

 

 • Alkar

 

Uz već poznata lica, Sinjanima su se priključil Kučan i Jacović. Uz ludnicu s tribina, Alkar ima velike šanse za ostankom u Premijer ligi.

 

 

 • Hermes Analitica

 

Momčad je preuzeo legenda KK Zagreba Gordan Zadravec. Baza momčadi je ista, a došli su Bistrović i Anzulović. Mislimo da Zadravec zbog iskustva Analitičara ima bolje karte u rukama od povratnika Dubrave.

 

 

 • Dubrava

 

Nakon 8 godina, Dubravaši su ponovno među „elitom“. Nakon što je odbijen zahtjev Cedevite Junior, vodstvo kluba s istoka Zagreba objeručke je prihvatilo poziv za nastupom u Premijer ligi. Na papiru, Dubrava djeluje najtanje, međutim, vidjeti ćemo hoće li to tako biti i na parketu?

Podsjećamo, nova sezona igrati će se trokružno.

Related Articles