Zadar nakon velike drame slavio u Sremskoj Mitrovici

Array

U desetom kolu ABA lige Mega Bemax je dočekala Zadar. Gostujuća momčad ušla je u utakmicu s velikom željom za pobjedom. Svi smo znali da neće biti lako jer je Mega momčad koja ima mladu i potentnu ekipu. Gledali smo neizvjesnu utakmicu u kojoj je uglavnom vodila momčad Zadra. U drugom poluvremenu domaćin je potpuno sustigao prednost Zadra, ali su Zadrani do kraja odigrali smireno te su ostvarili novu vrlo važnu pobjedu.


ABA liga, 10. kolo, 4. prosinac

Mega Bemax – Zadar 71:73 (21:24, 14:21, 19:11, 17:17)

Mega – Mushidi 6, Rebić 16, Sinovec 3, Čančar 11, Bitadze 2, Jovičić, Lazić 2, Koprivica, Samardžiski 5, Ennis 9, Fundić 17, Kapetanović

Zadar – Knowles 3, Bašić 1, Ivanov 14, Kraljević 4, Jelenković, Krajina 10, Bostic 27, Brzoja 1, Špralja 2, Božić 11


Utakmica je od početka bila neizvjesna. Mega je dominirala ispod koša, a Zadar na perimetru. Gostujuća momčad je nevjerojatno šutirala te je polako počela praviti veću prednost. Pogotovo je odličan bio Bostic koji je od početka fantastično šutirao. S druge strane snažni Fundić je radio nered ispod koša. Ulaskom u drugu četvrtinu Zadrani su imali veliku prednost, ali srčana domaća momčad se polako vračala u utakmicu. No, Zadrani nisu izgubili glavu te su na odmor otišli s prednošću s kojom su mogli biti zadovoljni.

Treću četvrtinu Zadrani su loše otvorili. Nisu više bili šuterski raspoloženi te se domaća momčad sve više približavala. Iako i dalje nisu dobro šutirali, igrači Mege su igrali pametno te su s lakim poenima stigli na korak do preokreta. Zadar je za razliku od svojeg protivnika forsirao, a s takvim načinom igre bilo je samo pitanje vremena kada će izgubiti svoju prednost. Zadnjih nekoliko minuta utakmice gledali smo veliku dramu. Tricama Rebića i Sinovca Mega je došla u prednost, ali je onda sve u svoje ruke preuzeo Bostic koji vraća vodstvo svojoj momčadi. Imala je domaća momčad još prilika, ali su užasno šutirali slobodna bacanja. To ih je na kraju i koštalo bodova. Za potvrdu pobjede slobodna bacanja su pogodili Božić i Bašić.

Zadrani su na vrlo teškom gostovanju ostvarili svoju četvrtu pobjedu te su se malo pomaknuli na ljestvici od svojeg današnjeg protivnika.

U sljedećem kolu Zadar dočekuje Petrol Olimpiju.

Related Articles