Zadar osvojio Kup Krešimira Ćosića 2021. nakon slavlja protiv Splita

Zadar je obranio naslov. Kup Krešimir Ćosić 2021. godine pripao je momčadi Veljka Mršića nakon što su Omišu slavili protiv Splita s rezultatom 70:79.

Vrlo izjednačeno na početku, iako je Split započeo s dobrih 7:2. Split je imao vodstvo 18:16, ali su Zadrani nakon toga preokrenuli za 19:24. Zadar je kontrolirao utakmicu i u drugoj dionici pa su Splićani zadržali priključak preko Marčinkovića koji je jedini bio raspoložen u oba pravca, dok je Žutima nedostajalo bekovske konkretnosti.

Odličnu su obranu igrali zadarski košarkaši koji su znali i zaigrati zonsku obranu. Splićani su se zadržali u egalu pred kraj treće dionice, ali su na kraju amaterski pogriješili i u zadnjih deset minuta se ulazi s plus sedam Zadra nakon zakucavanja Onuakua. Amerikanac je pokazao kvalitetu u reketu jer Žuti nisu imali rješenja za njegove akcije.

Međutim, proigrali su Luković i Marić koji su vezali par dobrih akcija, premda je Marić znao i propustiti nekoliko zicera, što nije njegov običaj. Bursać i Carter su uzvratili uskoro s dvije trice za novih plus sedam Zadra na tri minute prije kraja.

Nakon koša Marića, Mavra torpedira još jednu tricu, a Ukić na drugoj strani šutira još jednu u nizu svojih ishitrenih akcija večeras. Slijedila je Jordanova trica iz kuta, sa svoje pozicije, za plus 11 na 90 sekundi do kraja. Split je želio prebrzo vratiti zaostatak brzim tricama, ali nisu bili precizni. Zadar je na kraju mirno utakmicu priveo kraju. Obrana je bila zadarski forte pa možemo utvrditi da je još jednom Mršić nadmudrio svog protivnika.

Onuaku je sa 16 poena predvodio Zadrane. Bursać je ubacio 14, a Carter 13 poena. Kod Splita je najefikasniji bio Luković s 20 poena. Marčinković je ubacio 12, a Marić 11 poena.

Related Articles