Petak, 30 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Zadar počeo sa pripremama

  Košarkaši Zadra danas su započeli sa pripremama za novu sezonu. Treningu je nazočilo deset igrača, bez glavnog trenera Ante Nazora koji se priključuje sljedeći tjedan od 11. kolovoza.

  - Advertisement -

  Igrači će u ovih pet dana do dolaska glavnog trenera Nazora, raditi najviše sa kondicijskim trenerom, Mariom Mandirem, a uz njega su tu i treneri Franko Sterle, Ante Matulović i Marko Selin. Na prvom treningu pojavili su se kapetan Ive Ivanov, Josip Sobin, Filip Kraljević, Juraj Segarić, Lovre Bašić, Franko Šango, Ivan Donat Milin, Domagoj Vrkić, Mario Špaleta i Ivan Vraneš. Njima bi se trebao priključiti i Marko Ramljak za dva tjedna koji je odsutan zbog problema sa preponama, a evo što je na tu temu rekao sportski direktor Branko Skroče:

  Ramljak ima problema sa preponama još od posljednjih utakmica iz prošle sezone, nažalost on baš nije bio vrijedan u saniranju toga pa se njegov oporavak malo produžio, vjerujemo da će za jedno dva tjedna biti spreman.

  Sportski direktor je prokomentirao i ovih deset igrača koji su započeli sa pripremama:

  Neki ovi mlađi igrači, kad se ekipiramo skroz će vjerojatno na preporuku prvog trenera otići negdje na posudbu jer neće biti mjesta za sve. Već razgovaramo sa nekim momčadima iz prve lige u koje bi oni išli na posudbu. Što se tiče ovog drugog, vjerojatno vas zanima kada će ostatak ekipe biti tu, intenzivno razgovaramo što se tiče playmakera, razgovaramo intenzivno što se tiče još nekih igrača, vidite da nam fale još i visoki igrači, jedan šuter ili krilni igrač i to bi bilo po prilici to. To su tri pozicije koje nam jako nedostaju i koje ćemo možda i do kraja ovog tjedna riješiti.

  Da budem iskren očekujemo ugovor za jednog razigravača, i očekujemo da to već danas ili sutra bude riješeno. Jednu smo priliku propustili jer nismo bili u mogućnosti licitirati. Rejting našeg kluba trenutno nije takav da bi igrači sa nekim žarom dolazili tu.

  Želja sportskog direktora je da u novoj sezoni bude čim manje stresa za igrače:

  Mi ćemo nastojati da ova godina bude manje stresna za igrače i za cijeli klub, nastojat ćemo osigurat što bolje uvjete, da izvršavanja ugovornih obaveza nebudu s prevelikim kašnjenjima, da igrači zbog toga nebudu nervozni da ne gube strpljenje te da se mogu usredotočiti samo na parket, na svoju igru i onda vjerujem da će rezultati biti bolji.

  O dugovanjima igračima iz prošle sezone, Branko Skroče rekao je sljedeće:

  Sada se radi na tome, znate da smo u rebalansu proračuna od grada Zadra dobili znatna novčana sredstva i da ćemo sa tim zatvoriti sezonu. Jedno je ugovor na papiru, a drugo je kada novci dođu, gradu to nije lako. To su stvari za koje treba imati malo strpljenja. Nadamo se da će to biti riješeno do početka nove sezone, imamo još nekoliko sponzorskih ugovora koje trebamo realizirati i vjerujemo da ćemo normalno krenuti u sezonu.

  Skroče je pratio i rezultate trenera Ante Nazora na Europskom prvenstvu do 18 godina u Turskoj.

  Svaka medalja je uspjeh, na nesreću, Turska je crna mačka za tu reprezentaciju, tako je bilo lani u finalu, tako je bilo ove godine u polufinalu. To je generacija koja je kvalitetnija od naše i od svih ostalih i nije slučajno da su oni dva puta za redom prvaci Europe.

  Zanimalo nas je i kada će se posložiti omladinski pogon u klubu što je možda i najbitnija stvar u cijeloj priči. To je sportski direktor naglasio kada je dolazio u klub još prije četiri sezone, ali nekakvih bitnih pomaka nije bilo do sada.

  Dogovorili smo se da ćemo sada kada krenemo, ovaj i sljedeći tjedan sve definirati i da ćemo to zaokružiti.

  Za kraj nas je zanimala situacija oko Sobina za kojeg su kolale priče da ide u Cibonu, ali prema riječima s.d. on je igrač Zadra:

  Sobin koliko ja znam ima ugovor na još dvije godine i tu nebi trebalo biti nikakvih problema, rekao je za kraj Branko Skroče.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE