ZADAR RAZBIO CIBONU NA VIŠNJIKU!

ZADAR RAZBIO CIBONU NA VIŠNJIKU!

Sjajna utakmica na Višnjiku gdje je Zadar krenuo bolje u susret i rano se odvojio. Cibona se ipak konsolidirala i već se do kraja četvrtine vratila u utakmicu, unatoč sporijem startu Kapuste. Luka Božić je igrao mirnu i staloženu utakmicu i zajedno sa Žganecom držao Zadrane u igri nakon što se Cibona odvojila na desetak poena razlike. Radovčić i Vuković su u drugoj četvrtini izluđivali momčad Danijela Jusupa sa pick and roll igrom gdje domaćini jednostavno nisu imali odgovor.

U drugom poluvremenu se desio preokret Zadrana koji je pokrenuo sjajni Drežnjak sa 17 poena u drugom dijelu utakmice. Kapusta nikako nije mogao ući u ritam utakmice, a kada je tako, teško Cibona ima šanse. Na kraju se Cibona skroz raspala i utakmica je završila rezultatom 93:76 za Zadar.

Drežnjak je završio sa 24 poena i 6 skokova (9-15 FG, 4-7 3PT), a Božić sa 20 poena, 10 skokova i 7 asistencija (7-10 FG), dok su kod Cibone najbolji bili Vuković sa 18 poena i Radovčić (15/6/5). Kapusta je imao jako loš šut iz igre (2-10 FG, 1-7 3PT).

Sada su na vrhu poravnati Split, Cibona i Zadar sa omjerom 21-5, a Zadrani ulaze puni samopouzdanja u subotnji dvoboj sa Cibonom u sklopu ABA lige koje su im donjele dvije velike uzastopne pobjede protiv Cibone i razbijanje Cedevite. Utakmica bi mogla biti ključna u šansama jedne i druge ekipe u borbi za doigravanje.

Related Articles