Zadar razbio VROS, Gorica prizemljila Šibenik

Array

Nova “runda” HT Premijer lige u večernjem terminu petkom bila je više nego povoljna za Goricu i Zadar. Zadrani su razbili mlade osječke snage u svega 20-ak minuta “neizvjesnosti”. Martin Junaković iskupio se za nešto slabiju partiju protiv Cibone te je predvodio momčad do nove uvjerljive pobjede.

Valja također spomenuti dobru predstavu mladog Planinića koji je pokazao da zaslužuje minute, barem u premijerligaškim okvirima. Zadrani su na poluvremenu stekli ugodnih 15 poena viška, da bi pitanje pobjednika bilo riješeno kroz treću dionicu u kojoj su uspjeli steći još dodatnih plus 14.

Ante Nazor razigrao je svih 12 igrača te su Zadrani u nešto opuštenijoj atmosferi šutirali odličnih 45 posto iza linije 6,75. Šira rotacija i odlična reakcija igrača s klupe bila je i više nego dovoljna za uvjerljivih 114:72.

Zadar – VROS 114:72 Junaković 22, Fundić 17, Farr 14, Allen 12, Planinić 10 – Ćorić 20, Jordano 16, Kujundžić 13


Druga večerašnja utakmica odigrana na Baldekinu nije ponudila rezultatsku neizvjesnost koja se predviđala u najavama. Momčad Josipa Sesara prizemljila je Šibenčane koji su bili indisponirani. Rotacija i napadačke prijetnje iz više smjerova omogućile su Gorici stvaranje velikog viška. Dominacija u reketu bila je vidljiva i gosti su postigli čak 50 poena iz reketa. Momčadska igra bez velikog individualnog isticanja polučila je odličan rezultat uz veliki doprinos igrača s klupe.

Šibenčani su parirali jedino kroz prvih deset minuta, ostatak utakmice potpuno je pripao Gorici. U drugom poluvremenu domaćini potpuno padaju i Sesarova momčad dolazi do uvjerljive pobjede.

Šibenik – Gorica 58:82 Gulin 13, Mileković 12 – Majcunić 17, Vraneš 14, Babić 13

Related Articles