Zadar sjajnim šutem za tri poena slavio protiv Cedevite

Array

Zadar je u prvom kolu A1 lige slavio protiv Cedevite u gostima, rezultatom 72:85. Presudila je dobra vanjska igra gostiju, u kojoj je prednjačio odličan šut za tri poena, za koji Cedevita nije našla odgovor.

Cedevita – Zadar 72:85 (16:24, 34:44, 50:58)

Cedevita: Smith 19, Zubčić 18, Babić 12, Bilan 10, Nurkić 8, Delaš 3, Ramljak 2, Baždarić, Suton, Mazalin, Baltić, Pešut.
Zadar: Lawrence 17, Šutalo 13, Dijan 11, Sobin 10, Ivanov 10, Lyons 10, Đugum 6, Batur 5, Ramljak 3, Prostran, Kraljević, Bašić.

Puno toga što se daljnjeg tijeka susreta tiče odlučila je prva četvrtina. Igrači Rajka Vidakovića dobili su je s 16:24. S dvije trice u tom periodu istaknuo se Andrew Lawrence. Cedevita je kroz prvu dionicu igre radila puno grešaka i bila prilično neefikasna u napadu, te su je “na životu” držali jedino Nolan Smith i Tomislav Zubčić. Ista dvojica s dobrom igrom nastavljaju i u drugom periodu, no sa Zadrove strane pojavljuje se sjajni Toni Dijan koji pogađa tri šuta za tri poena, iz isto toliko pokušaja.

Također, snalažljivi Josip Sobin zadaje probleme centrima Cedevite kad je riječ o njihovim obrambenim naporima, s obzirom da iskorištava svoju brzinu i pokretljivost u odnosu na njih, te na odmor između dva poluvremena odlazi s osam koševa na kontu. Rezultat nakon 20 minuta igre biva 34:44 u korist plavo-bilih.

Kroz drugo poluvrijeme Zadar i dalje nastavlja s visokom efikasnošću kad je riječ o trici, a zadarski strateg Vidaković niskom postavom i dalje održava visok šuterski ritam i ne dozvoljava Cedeviti da rezultatski sustigne njegovu momčad. Repešini igrači, uz to, čine kroz jedan period igre dosta grešaka u napadu što im onemogućava željeno rezultatsko približavanje. Ne pomaže čak ni pet osobnih grešaka Sobina i Lyonsa kao ponajboljih gostujućih igrača i njihov izlazak iz igre na više od pet minuta do kraja susreta. Osim toga, pressing preko cijelog terena i zonska obrana nisu urodili plodom s Cedevitine strane.

Sve to bilo je dovoljno da Zadar svoju prednost održava i na kraju je postavi na 13 koševa, odnosno rezultat 72:85. Rezultat koji je svakako realan odraz zbivanja na terenu tijekom susreta, a i možebitni odraz dodatne motivacije igrača Zadra, stvorene riječima Jasmina Repeše nakon visoke pobjede Cedevite u Domu sportova tijekom sezone ABA lige, kada je utakmicu okarakterizirao kao “jači trening” za svoje igrače.

Kod Zadra najefikasniji bio je Lawrence sa 17 koševa, dok je Šutalo zabio 13 poena. Cedevitine igrače predvodili su Smith s 19 i Zubčić s 18 koševa.

Related Articles