Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Zadar, Škrljevo i KAŽL na pripremama u Poreču

  Grad Poreč u ljetnim mjesecima jedna je od perjanica istarskog i hrvatskog turizma, dok je izvan ljetne sezone nezaobilazna stanica za pripreme sportaša.

  Osim igrališta na otvorenom Poreč ima četiri sportska centra. Višenamjenska sportska dvorana Žatika, sportsko-rekreacijski centar Veli Jože, dvorana hotela Valamar Diamant i Intersport centar u Zelenoj laguni koji sportašima pružaju idealne uvjete za pripreme, kako u individualnim, tako i ekipnim sportovima, pa stoga ne čudi da velik broj klubova i sportaša svoju formu za novu sezonu brusi baš u ovom gradu.

  Iznimka tako neće biti ni ova godina koja je unatoč pandemijskim uvjetima u kojima živimo u Poreč na pripreme privukla niz klubova i sportaša.

  Ono što nas posebno zanima je naravno košarka. U Poreču će na pripremama od 7. do 20. rujna  boraviti nekoliko hrvatskih, ali i europskih klubova koji će u tom razdoblju odigrati i nekoliko međusobnih pripremnih dvoboja, kako u muškoj, tako i ženskoj konkurenciji.

  Što se tiče muške konkurencije tu su ruski Enisey Krasnoyarsk kojeg s klupe vodi naš Dražen Anzulović, te hrvatski premijerligaši KK Zadar i KK Adria Oil Škrljevo.

  Raspored utakmica u muškoj konkurenciji:

  1. BC Enisey Krasnoyarsk – KK Zadar (četvrtak, 9. rujna 2021., 17.30 sati)
  2. BC Enisey Krasnoyarsk – KK Zadar  (petak, 10. rujna 2021, 15.30 sati)
  3. Enisey Krasnoyarsk – Adria Oil Škrljevo (ponedjeljak 13. rujna 2021, 17.00 sati)
  S druge strane kod žena na jednom će se mjestu naći čak četiri sudionika europskih klupskih natjecanja. Talijanska ekipa Famila Wuber Schio i mađarski KSC Szekszard koje uskoro očekuju kvalifikacijske utakmice za EuroLigu, tu je također i Umana Reyer Venezia koja je kao aktualni prvak Italije već osigurala sudjelovanje u grupnoj najelitnijeg klupskog natjecanja i ruski Enisey Krasnoyarsk koji će u sezoni pred nama igrati EuroCup. Od hrvatskih predstavnika tu je Košarkaška akademija Žana Lelas. Treninzi i utakmice u Poreču tako će ovim klubovima poslužiti kao idealna završna priprema pred izazove koji ih očekuju.

  Raspored utakmica u ženskoj konkurenciji:

  1. KSC Szekszard – Famila Wuber Schio (petak, 10. rujna 2021, 18.00 sati)
  2. Enisey Krasnoyarsk – Famila Wuber Schio (subota 11. rujna 2021, 16.00 sati)
  3. KSC Szekszard – Enisey Krasnoyarsk (nedjelja 12.rujna 2021, 18.00 sati)
  4. KSC Szekszard – Umana Reyer Venezia (ponedjeljak, 13. rujna, 16.00 sati)
  5. Enisey Krasnoyarsk- Umana Reyer Venezia (utorak, 14. rujna, 18.00 sati)
  6. Enisey Krasnoyarsk – Košarkaška akademija Žane Lelas (četvrtak, 16. rujna 2021, 17.00 sati)
  * Moguće su naknadne nadopune u rasporedu utakmica, kao i eventualna promjena satnica odigravanja utakmica
  Sve utakmice odigrat će se u dvorani “Intersport” u Zelenoj laguni.

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave