Zadar slavio u Jazinama, dobar otpor Sonika

Zadar nije morao putovati u sklopu 29. kola HT Premijer lige, iako je formalno gostovao i to u svojoj staroj dvorani – kultnim Jazinama, gdje ih je dočekao Sonik Puntamika. Momčad Veljka Mršića slavila je rezultatom 68:80.

Iako je ubačajem Zelanta poveo Sonik, Zadar je vezao 10 poena i odmah pokazao tko je ‘gazda u gradu’. Dvocifrenu prednost održavali su Zadrani do kraja prve četvrtine.

Do isteka poluvremena bilo je zanimljivo, Puntamičani su plesali na rubu – 10, međutim, raspoložen je bio Antonio Jordano koji je u ubacio tri trice iz isto toliko pokušaja. Na veliki se odmor otišlo s 37:46 za Zadar.

Ekipa Hrvoja Vlašića uspjela je u 27. minuti biti na 50:58, ali Justice i Jordano su do kraja treće četvrtine doveli Zadrane na velikih +15 i djelovalo je kako je sve riješeno. Ipak, do kraja je Sonik pružio i ‘posljednji otpor’ te preko Runjića, Vručinića i Rašića ponovno stigao na – 9, ali više nije mogao. Planinić i ponajprije Justice najzaslužniji su bili za novi bijeg i zaključivanje susreta za krajnjih 68:80.

Onuaku je ubacio 14 poena uz 8 skokova, 12 je dodao Jordano, a 11 Justice. U redovima Sonika najefikasniji je bio Zovko s 15 poena.

Cijelu statistiku pogledajte ovdje. 

 

Related Articles