Zadar traži nastavak dobrog niza

Zadar sutra u sklopu 11. kola ABA lige u Krešinoj dvorani dočekuje Borac, početak utakmice je u 18:00 sati. Borac je u prošlom kolu trebao odigrati utakmicu protiv Koper Primorske, ali zbog nedolaska gostujuće ekipe upisana im je pobjeda 20:0. Borac je zadnju pobjedu na parketu ostvario još u prvom kolu, kad su na gostovanju svladali Partizan. Zadar bi pobjedom nastavio pozitivan niz, nakon što su u zaostaloj utakmici 7. kola svladali FMP.

Veljko Mršić je pozitivan na koronavirus, tako da će sutrašnju utakmicu voditi Ivan Perinčić. Trener Mršić se još prije nekoliko dana distancirao od momčadi, on će sad neko vrijeme provesti u samoizolaciji, dok ekipa nastavlja s redovitim aktivnostima.

“Odigrali smo 4 utakmice u 7 dana. Sutra nas čeka još jedna teška utakmica, Borac ima dvije pobjede, nama bi pobjeda sutra puno značila. Moramo ući u utakmicu koncentrirano, kao u nekoliko zadnjih utakmica. Moramo biti na visokom nivou, sa što manje grešaka i moramo pokušati odigrati vrhunsku obranu. Ako budemo igrali ovako mislim da se ne trebamo bojati za pobjedu,” najavio je utakmicu Martin Junaković.

“Čeka nas jedna teška utakmica koja je jako bitna za nas. U jako gustom smo rasporedu, nismo imali vremena za pravi odmor i trening pa smo pokušali napraviti neki mix, kako bi ekipu uspjeli regenerirati i pripremiti za utakmicu. Borac je ekipa koja daje jako puno koševa, zabijaju 82 poena po utakmici. Naša obrana će biti veliki faktor za pobjedu sutra. Oni imaju igrače koji vole rješavati napad u prvim sekundama, zato će povratak u obranu biti jedna od ključnih stvari koje ćemo sutra morati ispoštovati. U napadu moramo biti strpljivi zato što će umor biti jedan faktor na koji moramo posebno pripaziti. Moramo biti strpljivi i igrati na tragu onoga što smo igrali u zadnje vrijeme. Trebamo tražiti igrače koji su u boljoj situaciji, imamo unutarnju i vanjsku igru. Ako zadovoljimo sve ove faktore imamo dobre šanse za pobjedu. Ovo je važna utakmica za nas i napravit ćemo sve da upišemo dva nova boda,” istaknuo je Ivan Perinčić.

Related Articles