KK Zadar i Karlo Žganec dogovorili produženje suradnje

Nakon dolaska Patrika Jambrovića i ostanka kapetana Marka Ramljaka, Karlo Žganec je treći igrač koji je ovog ljeta potpisao ugovor s KK Zadar.

Jedan od ključnih igrača koji su povukli Zadar do naslova prvaka Hrvatske, Karlo Žganec, produžio je vjernost klubu iz Donatova grada na još dvije sezone!

Igrač koji uskoro slavi svoji 28. rođendan u svoju košarkašku avanturu krenuo je preko rodnog Zagreba 2012. godine nastupajući za klub s istim imenom. Nakon toga, slijedi period od pet godina Cedevite i kratka epizoda posudbe u Zaboku. Igrao je još i za Split nakon kojeg je stigao u Zadar, a prije toga dvije sezone je proveo u Rumunjskoj u redovima Cluja.

U sezoni za nama Karlo je u okvirima regionalne AdmiralBet ABA lige u kojoj je bio jedna od ključnih karika za plasman u doigravanje, bilježio 8.8 poena, 5.4 skoka te 2.5 asistencije po utakmici!

U domaćem prvenstvu odigrao je sjajno u drugoj utakmici finala protiv Splita te uvelike pomogao Zadru da osvoji HT Premijer ligu, a u doigravanju je prosječno zabijao gotovo 10 poena po utakmici, uz 5 skokova te 2 asistencije!

Nakon dolaska Patrika Jambrovića i ostanka kapetana Marka Ramljaka, Karlo Žganec je treći igrač koji je ovog ljeta potpisao ugovor s KK Zadar!

Related Articles