Zadarski trener: Ovo je pobjeda pristupa

Array

Ante Nazor morao je biti presretan nakon što je njegova momčad skinula euroligašku momčad. I to u gostima.

Čestitam svojim momcima na pristupu, kojega smo napokon dobili u svim segmentima igre. I defanzivno i u kontroli skoka i u razvijanju trčanja i u postavljenom napadu. Cijelo vrijeme sam vjerovao u ovu momčad, da može dobiti na strani i to smo pokazali. I u Beogradu protiv Partizana i u Zagrebu protiv Cibone bili smo blizu, a sada smo konačno uspjeli. Ova nam je pobjeda došla u najboljem mogućem trenutku, da vratimo mir i da u miru možemo dalje raditi. Kontrolirali smo susret od samoga početka. Zaigrali smo na kartu umora, jer smo znali da je Cedeviti ovo bila treća utakmica u tjedan dana. Vjerojatno je i taj umor od puta i teške utakmice ostavio traga na njima. Završilo je na najbolji mogući način za nas.”

Od prve do posljednje minute gotovo da nije bilo slabih intervala u igri Zadra, izuzev možda kraja treće i početka četvrte četvrtine. No, tada su domaći uspjeli tek doći sa -28 na minus dvadesetak. Sve ostalo bilo je izvanredno. Energetski, taktički i na svaki drugi način.

“U pripremi smo puno više pažnje posvetili našoj igri, nego igri protivnika, jer smo znali da moramo igrati kud i kamo bolje. Ovo je pobjeda pristupa. Jako se teško pripremati za ovakvog protivnika, jer zaista ne znaš odakle ti prijeti opasnost. Morali smo im odgovoriti jako, čvrsto u obrani od prve minute, da vide da su naletjeli na zid. A to nismo uspjeli na prethodnim utakmicama ni sa Cibonom ni sa Krkom ni doma s Olimpijom. Tada nismo pronašli defanzivnu petorku, koja bi tako silovito odgovorila na početku. Protiv Cedevite smo to imali i dobili dodatno samopouzdanje. I lagane poene i razvijanje trčanja i sigurnost svih igrača. Igrali smo s dvanaest igrača. Nametnuli smo ritam, kojega protivnik očito nije mogao pratiti, a jedan od razloga je sigurno i put i teška utakmica dva dana ranije, koja je ostavila traga i fizički i psihološki.”

Božidar Maljković, iskusni strateg Cedevite, pozdravio je okupljene novinare s “Dobra večer” pa dometnuo:

“Meni nije dobra večer. Čestitam momčadi Zadra, koja je bila dominantna u svim segmentima košarkaške igre. I u skoku i u dodavanju i u ničijim loptama i u pameti. Vidi se da su se vrlo ozbiljno pripremili, a imali su i sedam dana vremena. Igrali su jako, snažno i svi njihovi igrači su pokazali svoj košarkaški talent i koliko vrijede. Košarka je vještina, a oni su ovaj put bili mnogo vještiji od nas. Protiv Efesa u Turskoj htio sam pobijediti, a kada sam vidio da to nije moguće, podijelio sam minutažu svim igračima. Svi su igrali upravo zbog ove utakmice, kako ne bismo imali veliki dizbalans u tom pogledu. Čuvao sam igrače i za ovaj susret, ali očigledno većina njih nije navikla na to. Put nije bio toliko težak, jer je bila direktna linija, ali očito je većini teško pao. Igrali smo potpuno bez energije u svim segmentima.”

O zabrinjavajuće lošoj igri svoje momčadi Maljković je kazao:

“Situacija je takva kakva je. Moramo izići iz tog blata, a to su igrači na ovim prostora uvijek uspijevali sami, za razliku od nekih igrača na zapadu, kojima treba tri trenera i četiri dadilje da bi izišli iz takve situacije. Dobro treniramo, nema igrača koji se na našim treninzima ne zalaže. Zato želim vjerovati da je ovo samo slab dan. Ne vjerujem da su igrači energetski prazni, ali očito nam ovi šamari koje smo dobili u Europi odnose samopouzdanje. A nema razloga za to. Treba poštivati bolje od sebe i boriti se sa svima. Sigurno možemo mnogo bolje. I na kraju još malo komplimenata protivniku. Zadar je igrao izvanrednu košarku, ne samo zbog postotka šuta. Ako to budu mogli ponoviti, mislim da će pobijediti mnoge momčadi u ovoj ligi. Gledao sam mnogo njihovih utakmica i do sada nisu igrali ovako.”

Related Articles