Zadrani će nastupati u juniorskoj ABA ligi

Mladi košarkaši Zadra od sljedeće sezone nastupat će u juniorskoj ABA ligi. Podsjetimo, natjecanje U-19 uzrasta u regionalnoj ligi pokrenuto je prošle sezone, a Zadar će od ove godine biti redovni sudionik.

– Time će igrači koji ‘kucaju na vrata’ prve momčadi dobiti kontinuitet igranja jakih utakmica. Naravno, dobar dio juniora igrat će i A-2 ligu za momčad Sveučilišta u Zadru. Sve je to dobra prilika za stjecanje iskustva. Kadeti su taj, iznimno važan kontinuitet kvalitetnih utakmica već dobili pokretanjem nacionalne jedinstvene kadetske lige, a sada se pruža prilika i juniorima za oglede sa snažnim suparnicima – kaže sportski direktor KK Zadar Branimir Longin.

Od nove sezone juniore, ali i sveučilišnu momčad vodit će dosadašnji trener mlađih kadeta Jure Ružić, a pravo nastupa za njih još uvijek ima i Jure Planinić koji je prošle sezone odigrao nekoliko zapaženih utakmica za prvu momčad. Bit će zanimljivo vidjeti i napredak talentiranih igrača poput Erslana, Paleke i Barbaroše…

– Ovo će nam biti dobra prilika da u susretima s vršnjacima iz ABA-ligaških klubova vidimo gdje smo. Teško je sada procijeniti snagu naše momčadi u usporedbi s ostalim klubovima, ali ćemo svakako dati sve od sebe da ostavimo što bolji dojam – dodaje Longin.

Prošlogodišnji prvak juniorske ABA lige je momčad Mega Bemaxa koja je u finalu svladala Crvenu zvezdu 82-60. U borbi za treće mjesto Igokea je bila bolja od Budućnosti 77-74.