Zadrani žele izjednačiti seriju

Sutra nas očekuje drugi dvoboj finalne serije između Zadra i Cibone, a goste iz Zagreba dočekati će paklena atmosfera u dvorani Krešimira Ćosića. Već danima, košarka je opet tema broj jedan u gradu i svi žive za pobedu nad najljućim rivalom.

“Stara kost“, Bariša Krasić za početak je za “Zadarski list” rekao: “Cibona je potpuno zasluženo pobijedila. Bili su puno čvršći u kontaktu od nas, a i postotak šuta je bio debelo na njihovoj strani. Nama su tri-četiri lopte, koje su trebale ući, iscurile. Možda smo se malo ispraznili na prošloj utakmici i nismo dovoljno agresivno odigrali“.

Za utakmicu broj dva, na domaćem terenu, Krasić je naglasio:

“Moramo s njima ući u tučnjavu, jer su oni jako agresivna i tvrda momčad. U Zadru im moramo odgovoriti na taj način“.

Još je dodao komentar o prvoj utakmici u Zagrebu:

“Kad god smo se malo približili, napravili smo neku grešku u rotaciji u obrani, zaboravili nekog na trici i oni bi pogodili šut. Teško je cijelo vrijeme stizati razliku. Nikako nismo uspjeli povesti. Da jesmo, možda bi nas to psihološki diglo i utakmica bi otišla u drugom smjeru. Međutim, oni su kontrolirali rezultat od samog početka.”

“Sigurno se može s njima igrati. Uz podršku pune dvorane naših navijača, možemo ih pobijediti i vratiti se u Zagreb s izjednačenim omjerom, te tražiti novu priliku za “brejk”,  kaže najiskusniji igrač Zadra.

Jusuf Nurkić, usporedio je prvu finalnu utakmicu iz Zagreba s dr gom polufinalnom protiv Cedevite:

“Kao na toj utakmici, šutirali smo katastrofalno. Očito igramo slabije na gostujućem terenu i šut nas nikako ne ide, ali vjerujem da ćemo se sabrati, te da ćemo u Zadru ponoviti izdanje s trećeg polufinalnog dvoboja. S punim Višnjikom, mislim da imamo velike šanse da izjednačimo seriju.
S minus 15 u prvoj četvrtini, Zadar je krajem druge dionice stigao na samo minus četiri, ali je do poluvremena opet pao na 10 razlike. U nastavku nije uspio ozbiljnije zaprijetiti.”

“Stigli smo na -4, ali onda nam se opet dogodio neshvatljiv pad. Bili smo potpuno van ritma. Na kraju smo u jednom trenutku došli ispod deset razlike, ali nismo mogli pogoditi baš ništa. Kad god je trebalo vezati dva šuta da uhvatimo priključak, promašili smo. Ali, ponavljam, uvjeren sam da ćemo u našoj dvorani biti mnogo bolji.

Nurkić je, kao i Krasić, optimist uoči druge finalne utakmice.
“Može se igrati s njima. U prvoj utakmici su pogodili mnogo više šuteva i sve im je išlo u korist, ali sljedeća utakmica kreće od nule i bit ćemo pravi.”

Romeo Travis za dobar šut protivnika najviše krivi obranu.

“Dobro su šutirali, ali naša obrana šuta za tri poena nije bila na pravoj razini, onako kako to inače radimo. Dopustili smo im previše otvorenih trica, a to su profesionalci i normalno je da će pogoditi 50 posto. Siguran sam da ćemo u Zadru igrati puno bolje.”

Najbolji igrač Zadra ističe: “Serija je duga. Rano je za bilo kakve najave. Oni su na svom terenu bolje krenuli, ali nastojat ćemo im uzvratiti i vratiti stvari na početak. Moraju pobijediti još dvije utakmice, a to im neće biti nimalo jednostavno, pogotovo ne u našoj dvorani. Nećemo ponoviti ovakvo izdanje – uvjerava Travis.”

Iz kluba pozivaju sve navijače da u dvoranu dođu u bijelim majicama te da ulaznice nabave na vrijeme da se izbjegnu gužve pred početak susreta. Veoma je moguće da će sve karte biti rasprodane.