Zadru tijesna pobjeda protiv ruskog drugoligaša

Array

Momčad Zadra odigrala je još jednu pripremnu utakmicu pred početak nove ABA-ligaške sezone. Ovaj put protivnik je bila momčad ruskog drugoligaša Suruguta, a susret se odvijao na parketu košarkaške dvorane u Biogradu.

Momčad Zadra susret je započela petorkom u sastavu Mikulić, Olivari, Vrbanc, Travis i Kaštropil, dok su na klupi sjedili Šango, Brkić, Batur, Bašić, Škara te Krasić (pri čijem spomenu treba napomenuti kako se ozlijedio u drugoj četvrtini). Zadrani su od početka susreta igrali loše, uz defenzivne propuste prilikom igranja zonske obrane, te bezidejnost i previše soliranja u fazi napada. No, unatoč tome rezultat je bio povoljan, a jednim dijelom tome je doprinijela i neviđena nervoza trenera gostiju, koji je kroz utakmicu dobio više tehničkih pogrešaka i svojim ponašanjem iritirao zadarski stručni stožer na čelu s direktorom Skročom.

Treća četvrtina donosi igrački pad Zadra, kada se momčad Suruguta približava na nisku razliku trima uzastopnim tricama. Ipak, u igri Zadar drži Romeo Travis svojim poenima, kao i nekoliko pogrešaka gostiju. U zadnjoj četvrtini, nakon 35 minuta iz igre izlazi Ivan Mikulić, a na njegovo mjesto ulazi mlada zadarska nada Lovre Bašić, koji u tih 5 minuta uspijeva asistirati, zabiti, te na kraju i donijeti Zadru pobjedu hladnokrvnim zabijanjem dva uzastopna slobodna bacanja, 10 sekundi prije kraja.

Na kraju možemo reći kako Zadar nije pretjerano oduševio svojom igrom, znamo li da je s druge strane terena stajao tek ruski drugoligaš, no unatoč tome, obavezno je za napomenuti kako je momčad ovoga puta bila zakinuta za usluge ozlijeđenih ili bolesnih Ivanova, Delaša, Ramljaka i Prostrana, dok je Amerikanac Gary Ervin otišao iz kluba, kao igrač koji nije zadovoljavao svojom igrom niti na jednom kraju terena.

Promjene u igračkom sastavu Zadra koje se naziru u bliskoj budućnosti jesu pojačanje na poziciji playmakera, a konkretno ime se navodno već zna, te ga trener Nazor i Branko Skroče taje, dok osim toga neki izvori govore kako je potpisivanje ugovora s uvijek dobrodošlim Hrvojem Perićem – samo formalnost. Dogode li se te navedene i priželjkivane promjene, Zadar bi u igračkom sustavu u kojem glavne uloge vode Vrbanc, Perić i Travis, kao nositelji igre, te uz razigravača solidne kvalitete i mlade igrače uvijek željne dokazivanja, napretka i što većeg doprinosa klubu, ipak mogao ravnopravno se boriti u košarkaškim arenama diljem regije za što bolji plasman u ligi.

Zadar – Univerzitet Surgut 64:61

Zadar: Mikulić 6, Smolić, Škara, Olivari 9, Travis 15, Kaštropil 5, Brkić, Krasić, Batur 12, Šango, Vrbanc 13, Bašić 4

Univerzitet Surgut: Lekavičius 3, Diačok 2, Aleksandrov 6, Kloponin 15, Miloserdov, Olkov, Ekimov 2, Asejev 8, Ševel 9, Zelenski 2, Savenkov 2, Rindin 12

Related Articles