#234

Zagreb na krilima Halilovića upisao pobjedu u Križevcima

U 8. kolu A1 lige Zagreb je upisao novu pobjedu. Za razliku od prošle godine kada su poraženi u Modecu, ovoga puta su slavili. Najzaslužniji za pobjedu je Miralem Halilović koji je upisao 26 poena.


Križevci – Zagreb 102:86 (25.22; 54:47; 79:68)

Križevci: Konjević 12, Matoić, Palčić 7, Čusek 5, Maslić 18, Ćubela 14, Rogić 6, Jurjević 17,  Kapusta, Kapelari, Prstec, Palac 7.

Zagreb: Šarac, Segarić 8, Halilović 26, Mileković 3, Žganec 20, Brnas 23, Tešija 3, Vuković, Sertić, Novačić 18, Milatić, Milekić 1.


Dobro je domaćin ušao u utakmicu, ponajviše zbog šest izgubljenih lopti Zagreba u uvodnim minutama. Križevci su do najvećeg vodstva došli u petoj minuti kada je Ćubela atraktivnom asistencijom iza glave dodao loptu Jurjeviću koji polaže za 16:9. Nakon toga momčad Danijela Jusupa zove time-out te u nastavku četvrtine radi preokret. Vrijedi spomenuti Miralema Halilovića koji se u prvoj dionici istaknuo s čak 14 poena. U prvih 30 sekundi druge četvrtine Križevci su upisali čak tri osobne pogreške te njihovim greškama Mravi odlaze na šest razlike.

Strateg domaćih, Luka Bujas, u igru stavlja Igora Čuseka koji dobro iskorištava ukazano povjerenje, u nešto više od šest minuta upisao je pet poena, dvije ukradene lopte uz odličnu obranu. Usudili bi se reći da je on jedan od najzaslužnijih zbog čega gosti nisu otišli na osjetniju prednost. Poluvrijeme završava rezultatom 54:47 za goste iz Trnskog.

Zagreb na početku drugog poluvremena nastavlja s dobrim igrama iz druge četvrtine te su u jednom trenutku imali čak 15 razlike. Ipak, par minuta prije kraja ove dionice domaćini su se skupili te napravili mini seriju kako bi smanjili na 11 razlike prije ulaska u završnih 10 minuta. Do kraja utakmice se većinom igralo koš za košem te je na kraju Zagreb slavio s visokih 102:86.

U pobjedničkoj momčadi najviše se istaknuo već spomenuti Halilović s 26 poena od kojih čak šest zakucavanja, Toni Brnas s 23 poena te Karlo Žganec s 20 poena i 13 skokova. Kod poraženih Tomislav Maslić je upisao 18 poena, a Eddi Jurjević 17 poena.