Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Zagreb pregazio Križevce za kraj prvog dijela A1 lige

  U nedjeljnoj matineji u Trnskom, Zagreb je ugostio Križevce. Bila je to posljednja utakmica prvog dijela A1 lige gdje su Mravi dominirali cijeli susret i mnoštvom laganih poena u potpunosti uneredili goste.


  Zagreb – Križevci 113:81 (32:19; 64:36; 94:67)

  - Advertisement -

  Zagreb: B. Žganec 4, Šarac 8, Halilović 19, Mileković 5, K. Žganec 13, Brnas 9, Vuković 6, Sertić 7, Novačić 17, Milatić, Marčinković 15, Madunič 10.
  Križevci: Matoić, Palčić 9, Palac 7, Čiklić 21, Čusek 2, Kapelari, Prstec, Maslić 2, Jurjević 8, Jakoliš 3, Kapusta 3, Grgat 23.


  Križevci su se u utakmici držali prvih pet minuta. Bilo je samo pitanje vremena kada će agresivna igra Mrava dati rezultata. Česta promjena obrana i visoki ritam utakmice rezultirao je visokim vodstvom već u prvom poluvremenu. Gosti su gubili lopte u prijevodu, a Zagreb je postizao mnoštvo lakih poena. Ivan Grgat nije mogao sam protiv rastrčanog domaćina. Kako je utakmica odmicala, tako je i stasiti centar gubio snagu. Udvajanjem na niskom postu i on je nakon nekog vremena počeo gubiti lopte, a prednost je konstantno rasla. Na veliki odmor otišlo se s visokih 64:36.

  U nastavku ista priča. Presing po cijelom terenu i udvajanja ponovno su donijeli lagane poene domaćima. Ipak, kako se utakmica bližila kraju intenzitet obrane je padao, a koševi su pljuštali na obje strane. Kod Zagreba svi igrači su dobili priliku, a jedino se mladi Jakša Milatić nije upisao u strijelce. Utakmica je završena s visokih 113:81. Najefikasniji je bio Miralem Halilović s 19 poena i 8 skokova, a pratio ga je Ivan Novačić sa 17. Grgat je kod gostiju ubacio 23, a Roko Čiklić 21.

  Valja napomenuti da je u redovima Zagreba došlo do igračkih promjena. U klub je pristigao mladi centar Petar Madunić koji je prošle sezone nastupao za Alkar, a momčad je napustio Roko Rogić. Rogić je prvi dio sezone proveo u Križevcima da bi potom prešao u Zagreb. Treneru Danijelu Jusupu nije se uspio nametnuti i nije dobivao očekivanu minutažu. Prekid suradnje dogodio se u nezgodnom trenutku jer se ovaj tjedan na treningu ozlijedio prvi razigravač Juraj Segarić. Pretpostavlja se da će biti odsutan oko mjesec dana zbog distorzije gležnja, a utakmicu je danas odgledao na tribinama na štakama.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE