Zagreb prohujao Slavonskim Brodom

Array

Dvoboj 8. kola A1 lige, koji većim dijelom nije izgledao na prvoligaški, niti u jednom trenutku nije ponudio rezultatsku neizvjesnost. Iako bez ozljeđenih Josipa Blajića i Ivice Radića, a u drugom dijelu i Jakova Vladovića, Mravi nisu imali problema na gostovanju u Slavonskom Brodu, jedino pitanje bila je razlika s kojom će doći do nove pobjede.


Slavonski Brod – Zagreb 58:97 (13:29; 23:54; 36:76)

Slavonski Brod: Kljaić, Čelebija 2, Živković 2, Marković, Kraljić 7, Ćubela 7 (5sk, 4as), Cvitanović 5, Krstanović 18 (4sk), Jukić, Karlović 2, Šebalj, Vučić 15.

Zagreb: Perić 5, Božić 17 (6sk, 4as), Milekić 5, Mileković 5, Vuković 5 (7sk), Batur 8, Marčinkovič 14 (4as), Šarlija 12 (6sk), Radoš, Vučić 11, Vladović 15.


Sve što je bilo vrijedno zabilježiti vezano za ovaj dvoboj dogodilo se na samom otvaranju. Zagreb je od početka nametnuo svoj ritam i pod dirigentskom palicom Jakova Vladovića već u 5. minuti poveo 15:2. Niti minuta odmora Ivice Burića, na kojoj je pokušao razbuditi svoje igrače, nije pomogla Brođanima da reagiraju na adekvatan način pa je prednost Mrava nastavila rasti te je s njihovim vodstvom 29:13 završila prva četvrtina.

Slavonski Brod nije imao rješenja za pick igru Zagreba nakon koje su igrači Danijela Jusupa vrlo lagano poentirali, dok u napadu nije bilo kreacije, koncentracije i preciznosti. Jednostavno, nije bilo dovoljno kvalitete da bi se ugrozio suparnik koji je, bilo je očigledno, u ovom trenutku stepenicu više od brodskih košarkaša. Rezultat ovakvog odnosa snaga bila je serija 17:0 s kojom su Mravi zaključili prvo poluvrijeme i na odmor otišli s pomalo nevjerojatnih 54:23.

Nastavak jasno nije ponudio nikakvu rezultatsku neizvjesnost, a trener gostiju isprobavao je nekakve nove solucije u svom rosteru i pružio priliku mlađim igračima. No i takav Zagreb jednostavno je bio prevelik zalogaj za Brođane, što pokazuje i najvećih 89:40 u 36. minuti susreta. Tricama Krstanovića, Kraljića i Ćubele u posljednje dvije minute Slavonski Brod je donekle ipak uspio ublažiti ovaj težak poraz za konačnih 58:97 u korist gostiju iz Zagreba.

U momčadi Slavonskog Broda najefikasniji bili su Stipe Krstanović s 18 i Kristijan Vučić s 15 koševa, dok su među nekolicinom dvoznamenkastih kod Zagreba najbolji dojam ostavili mladi Luka Božić (1996.) s 18, Jakov Vladović s 15 i Marino Šarlija s 12 ubačaja.

U sljedećem kolu Slavonski Brod će prekid negativnog niza tražiti u Bedekovčini kod Zaboka, dok je Zagreb domaćin Alkaru.

Related Articles