Žalgiris fantastičnom igrom osvojio treće mjesto

U utakmici za treće mjesto Eurolige CSKA je doživjela novo razočarenje porazom protiv Litavskog diva. Nakon poraza od Fenera momčad Žalgirisa je odigrala još jednu fantastičnu utakmicu, ali ovaj put je rezultat bio puno drugačiji. Žalgiris je cijelu utakmicu vodio te je na kraju zasluženo slavio rezultatom 79:77.


Euroliga, Final Four, 20. svibanj

CSKA – Žalgiris 77:79 (19:22, 16:19, 13:28, 29:10)

(Kulagin 14, Hunter 14(8sk) – Jankunas 15, Micić 15)


Litavci su odlično ušli u utakmicu. Iskoristili su deknocentriranost Rusa te su ubrzo ušli u seriju poena. Kao i u prošloj utakmici Žalgiris je bio rasterećen te je to sigurno jedan od razloga zašto su toliko dobro pogađali. CSKA je pokušala ubrzati igru i poboljšati defenzivu, ali im to nije bilo dovoljno da stignu do kraja Žalgiris prije početka velikog odmora.

Treće četvrtina je počela te je odmah krenula velika eksplozija poena u košu CSKA. Žalgiris je sve ulazilo te se činilo kako će uspjeti doći do još jedne velike pobjede, ali u zadnjoj četvrtini uzvraćaju Rusi svojom serijom u zadnjoj četvrtini. CSKA je napokon počela igrati svoju prepoznatljivu košarku. Pogotovo je u njihovoj momčadi u tom trenutku odlično igrao Kulagin koji bio najviše zaslužan za topljenje prednosti koju su imali Litavci, ali kako to često biva junak se pretvorio u tragičara, iako je to možda preteška riječ. Puno je toga danas zabio Kulagin, ali promašio je svoj najvažniji šut, odnosno onaj koji bi im donio pobjedu. Nakon što su izgubili 20 poena prednosti nekako su igrači Žalgirisa uspjeli sačuvati koncentraciju te su izvukli ovu za njih vrlo važnu pobjedu.

Za momčad Žalgirisa danas su odlično igrali Jankunas i Micić koji su postigli po 15 poena te Ulanovas koji je stao na 14. Kod CSKA su najbolji bili već spomenuti Kulagin s 14 i Hunter s isto toliko poena.